Kornets Hus

Det daglige brød – bagning med fuldkorn

Eleverne vil få en grundviden omkring de nordiske kornarter og lære, hvilke parametre der er vigtige, når man gerne vil bage et godt brød med fuldkorn.

I første del af undervisningsforløbet introduceres de kvalitative forskelle på forskellige kornarter og de overvejelser, som ligger bag den formalingsgrad og udmalingsgrad, man vælger til sit mel.

Eleverne skal derefter blive dus med begreberne formalingsgrad og udmalingsgrad.

Eleverne inddeles nu i grupper, som hver får udleveret basisopskrifter med de overordnede retningslinjer for en brøddej. Med udgangspunkt i oplægget fra første del af forløbet og under løbende vejledning fra Kornets Hus’ formidler skal eleverne selv færdiggøre opskriften på deres brød og kvalificere deres valg i den forbindelse.

F.eks. kan eleverne selv være med til at bestemme, hvor fint deres mel skal males, hvilken sort de vil bruge, og hvor meget gær de vil anvende. Løbende skal eleverne notere de valg, som de træffer, og gøre sig overvejelser om de forventede konsekvenser af deres beslutninger. Afslutningsvis opsummerer og gennemgår underviseren fra Kornets Hus elevernes resultater.

Her vil vi også perspektivere til bredere spørgsmål om kornets rolle i fremtidens fødevaresammensætning og de sundhedsmæssige overvejelser.

Der vil være pauser undervejs, og til slut vil der være mulighed for en frokostpause, før vi samler op på dagens hovedpointer. 

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3½ time
Pris:
3000 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning
Fag:
Madkundskab
Læringsmål:
Eleverne skal tilegne sig viden om kornets diversitet, oprindelse, bestanddele, anvendelse og betydning for vores civilisations udvikling.