Zoologisk Have København

Dissektion og etik

Under forløbet skal eleverne dissekere høns med det formål at tilegne sig viden om hønens indre organer samt de etiske overvejelser omkring dissektionen.

Inden dissektionen skal eleverne forholde sig til de dyreetiske overvejelser, der hænger sammen med en dissektion. Hønens anatomi relateres til menneskets, og der lægges især vægt på lungekredsløbet, blodkredsløbet, fordøjelsessystemet samt forplantning. Undervisningen afsluttes med en fælles fodring med de dissekerede dyr i et af Havens anlæg.

Målgruppe: 7.-10. Klasse

Vi har haft blandende oplevelser med 7. klasser og dette forløb, og har for en periode kun udbudt oplægget fra 8-10.klasse. Hvis du booker forløbet som lærer til en 7.klasse, forventer vi derfor, at klassen er velforberedte på hvad der skal ske. I kan med fordel forberede jer på besøget ved at gennemgå undervisningsoplægget ”Etik” og tale om, hvad der forventes af eleverne, når vi afliver dyr for at lære af deres anatomi.

 

FØR ZOO, I ZOO OG EFTER ZOO

Undervisningen i ZOO baseres på, at I hjemme på skolen har forberedt besøget.
Det forventes at eleverne er grundigt forberedt på, at de selv skal dissekere høns og I har diskuteret etik omkring dissektion og dyr.
Download lærervejledningen og tilhørende arbejdsark 1, arbejdsark 2 og faktabokse hvor vi giver et forslag til hvordan I kan arbejde med etik og moral.

 

Nøgleord

Anatomi, lungekredsløb, blodkredsløb, fordøjelsessystemet, forplantningssystemet, etik.

Zoologisk Have
Zoologisk Have
Foto

Zoologisk Have

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
250 kr.
Yderligere priser:
Der skal betales desuden entré til Zoologisk Have.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Modellering
Fag:
Biologi
Læringsmål:
At få eleverne til at tage stilling til dyreetiske spørgsmål
At eleverne kan dissekere et dyr og kende de forskellige organer
At give eleverne viden om hønens anatomi og indsigt i de tilpasninger, som får hønens og menneskets anatomi til at adskille sig fra hinanden.

Se alle tilbud fra: