Boldrup Museum - Nordjyllands Historiske Museum

Hekse og trolde

Vi hører om hekse- eller troldetro, og efter at have besøgt museets dyr skal vi se, om ikke vi kan finde heksen eller trolden i den magiske skov bag museet.

Vi starter med at høre om hekse- og troldetro i 'gamle dage' – om, hvordan folk på landet levede med troen på hekse og trolde. Efter at have været på besøg hos museets dyr går vi i skoven, hvor det på mærkværdig vis altid lykkes at møde en heks eller en trold. Sammen med den rare heks eller trold oplever børnene forskellige ting i den magiske skov, hvor træerne har ansigter, og hvor heksens lille, hyggelige, stråtækte hus også ligger. Børnene hjælper heksen eller trolden, der begge er ret glemsomme, og for det meste resulterer det i, at børnene får en lille lækker ting til gengæld.

Pauser og spisning putter vi ind, hvor det passer bedst.

Den autentiske og stemningsfyldte ramme gør dette møde helt magisk for børnene – en oplevelse, der skaber grobund for mange aktiviteter, samtaler og refleksioner efterfølgende. En dag med gys og grin, som gør et stort indtryk på børnene!

Større grupper kan også benytte tilbuddet; besøget aftales individuelt og tilpasses den enkelte gruppe. Henvend dig gerne, så finder vi en løsning.

Heksen er klar til at lette med kosten
Heksen er klar til at lette med kosten.
Foto

Boldrup Museum

©

Boldrup Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
900 kr.
Yderligere priser:
Tidsrammen og deltagerantallet er vejledende; begge dele aftales individuelt.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Natur, udeliv og science
  • Social udvikling
Læringsmål:
Besøget har rigtig god sammenhæng med læreplanstemaerne. Nogle nøgleord er: alsidige sanseoplevelser, bevægelse, leg, udeliv, natur, læring, fantasi, oplevelse af vores kulturelle baggrund, mulighed for i fællesskab at udforske, blive fascineret og fordybe sig.

Børnene møder i trygge og overskuelige rammer en ny og fascinerende verden: det gamle landbrugsmiljø, de børnevenlige dyr, naturen, fantasifulde oplevelser - alt sammen noget, der giver dem en god oplevelse i fællesskabet. Et besøg gør stort indtryk på børnene og rummer mulighed for masser af efterfølgende samtaler og refleksioner, hvilket også styrker børnenes sproglige udvikling.