Tivoli

Hjælp julemanden!

Julemanden har mistet hukommelsen, og han har brug for elevernes hjælp til at genskabe fortællingen om julen. Undervisningsforløbet arbejder med fantasi, dramatik og formidling.

Eleverne kommer på besøg i julemandens stue, hvor han byder velkommen, og fortæller at han er helt forvirret. Dagen før har han nemlig fået et stykke legetøj i hovedet, som julegavemaskinen spyttede ud. Nu har han helt glemt, hvad det var, han ville fortælle børnene. Faktisk kan han slet ikke huske noget.
Pludselig får han øje på et billede af solen, der skinner på en vinterdag. Begejstret begynder han på fortællingen om solhverv, den hedenske tradition. Det varer dog ikke længe, før hukommelsen igen svigter, og han går i stå. Heldigvis kommer eleverne ham til hjælp med deres sprudlende fantasi!
Ved at finde ting i julemandens kuffert genskaber de sammen julens historie, så børnene veksler mellem at lytte og selv fortælle. Undervisningen har fokus på fantasi, kreativ historiefortælling og mundtlig formidling af et fagligt stof.

I julemandens stue stykkes historien om julen sammen.
I julemandens stue stykkes historien om julen sammen.
Foto

Anders Bøggild

©

Anders Bøggild

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
99 kr.
Yderligere priser:
Pris: 99 kr. pr. elev/lærer. Prisen inkluderer entré, undervisning og Turpas indtil kl. 15.00. Efter kl. 15.00 kan der tilkøbes Turpas til resten af dagen for 90 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Kristendomskundskab - Kristendom, Dansk - Lytning, Historie - Historiebrug
Fag:
Dansk, Historie, Kristendomskundskab

Se alle tilbud fra: