Lemvig Museum

Jernkystens helte – om strandinger og redningsvæsen

Forløbet giver indsigt i redningsvæsenets baggrund, opståen og udvikling. Gennem fortælling, læringsspil og samtale får eleverne viden om de barske vilkår, Vestkysten bød på. Det var ofte en kamp på liv og død, når strandede skulle reddes.

Hør den spændende historie om Jernkystens helte – redningsfolk, der satte livet på spil for at redde strandede søfolk på Vestkysten. Forløbet kan indbefatte en introduktion til  læringsbrætspillet ”Jernkystens Helte”, hvor eleverne er redningsfolk og skal nå ud for at redde de strandede søfolk.

Besøget kan udvides med en guidet tur til Vesterhavet, til Flyvholm Redningsstation med redningsbåden og til Harboøre kirkegård, hvor mange søfolk ligger begravet.

På hjemmesiden www.jernkysten.dk finder I bl.a. en række beskrivelser og strandingsfortællinger, der kan bruges forud for besøget eller som efterbearbejdning.

Du finder også materialet til læringsspillet under menuen "Undervisning". Videroen herunder beskriver, hvordan I spiller det. 
Museet har også udviklet et familiespil. Se video om dette på https://www.youtube.com/watch?v=My8wYdSSPkE 

Redningsbåd
Redningsbåden går ud
Foto

Lemvig Museum

©

Lemvig Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
Gratis for Lemvig Kommunes skoler.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Historie
Læringsmål:
Forløbet giver eleverne en forståelse for de farer, der var forbundet at strande på vestkysten og for det redningsvæsen, der satte livet på spil for at redde.
Forløbet giver desuden en indsigt i den historiske baggrund for redningsvæsnet, og sætter det ind i en nationalhistorisk ramme.
Der gives desuden en indsigt i hvordan strandinger kunne være en økonomisk faktor og et møde mellem forskellige kulturer og sociale lag

Se alle tilbud fra: