Lemvig Museum

Jernkystens helte – om strandinger og redningsvæsen

Forløbet giver indsigt i redningsvæsenets baggrund, opståen og udvikling. Gennem fortælling, læringsspil og samtale får eleverne viden om de barske vilkår, Vestkysten bød på. Det var ofte en kamp på liv og død, når strandede skulle reddes.

Hør den spændende historie om Jernkystens helte – redningsfolk, der satte livet på spil for at redde strandede søfolk på Vestkysten. Sammen spiller vi det nyudviklede læringsbrætspil ”Jernkystens helte”, hvor eleverne er redningsfolk og skal nå ud og redde de strandede søfolk.

Besøget kan udvides med en guidet tur til Vesterhavet, til Flyvholm Redningsstation med redningsbåden og til Harboøre kirkegård, hvor mange søfolk ligger begravet. I kan desuden besøge Kystcentret i Thyborøn (www.kystcentret.dk). Her kan I bl.a. se og høre om den russiske orlogsfregat Alexander Nevskij, der strandende på kysten i september 1868 med 725 mand om bord, heriblandt zarens søn.

Besøget er velegnet til 64. kl. og opefter,  tilpasses det enkelte alderstrin.
På hjemmesiden www.jernkysten.dk finder I bl.a. en række beskrivelser og strandingsfortællinger, der kan bruges forud for besøget eller som efterbearbejdning.

Redningsbåden går ud
Redningsbåden går ud
Foto

Lemvig Museum

©

Lemvig Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Yderligere priser:
Kontakt museet
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde
Fag:
Historie
Læringsmål:
Læringsmål tilpasses til aldersgruppen og aftales med læreren

Se alle tilbud fra: