Karen Blixen Museum Rungstedlund

Karen Blixens natursyn

Et dialogbaseret skoletjenesteforløb, hvor vi retter fokus på Karen Blixens forhold til naturen. Vi undersøger, hvilken rolle naturen spiller i hendes forfatterskab, og går på opdagelse i Rungstedlunds smukke Have og Fuglereservat.

For Karen Blixen var naturen ganske enkelt et grundvilkår for det at være menneske. En rød tråd igennem alle hendes fortællinger er, at det sandt menneskelige folder sig ud i takt med at personen, vi følger, finder sig selv og sin indre natur. I modsætning til sin samtid sætter Karen Blixen ikke mennesket over, men derimod lig med naturen. Dette natursyn gør Karen Blixen uhyre moderne og langt forud for sin tid.

Karen Blixens enestående sensibilitet for farver, nuancer og verdens rigdom blev allerede støbt i barndommen i Haven på Rungstedlund, og senere i livet drømte hun om, at Rungstedlund skulle blive et paradis for fugle, dyr og planter – netop som det er i dag.

Kom med på et spændende skoletjenesteforløb, hvor vi sammen ser nærmere på Karen Blixens natursyn, forfatterskab og biodiversitet i parken. 

Karen Blixens Fuglereservat
Karen Blixens Fuglereservat
Foto

Annemette Kuhlmann

©

Karen Blixen Museum Rungstedlund

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
775 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Dansk - Kommunikation, Dansk - Læsning
Fag:
Biologi, Dansk, Natur/teknologi, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Dansk fremstilling og fortolkning. Biologisk undersøgelse af biodiversitet.