Aabenraa Kommune - åben skole

Kend dine rettigheder i fritidsjob

Få gratis besøg af unge undervisere fra Fagbevægelsens Skoletjeneste. Fagbevægelsens Skoletjeneste tilbyder gratis undervisning af folkeskoleelever i hele Danmark vedrørende elevernes rettigheder i et fritidsjob. Med besøg af skoletjenesten dækkes Fælles Mål for uddannelse og job. Besøget er oplagt i samfundsfag og i forbindelse med praktikforløb eller brobygning.

Indhold
Fagbevægelsens Skoletjeneste tilbyder gratis undervisning for en eller flere klasser. Vi underviser de unge i, hvilken rolle fagforeninger spiller i det danske samfund og for den enkelte. Hvad er dine rettigheder ved et fritidsjob?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=ZQvx0XtgOzo

Underviserne arbejder blandt andet med et dialogspil, som sikrer, at eleverne aktivt tager stilling til emnerne og problemstillingerne. Undervisningen kan veksle mellem oplæg, gruppearbejde, korte film, gode snakke og fælles diskussioner i klassen.

Tidsrammen for undervisningen kan variere alt efter, hvad du som lærer ønsker. Undervisningen kan enten foregå som led i en temauge eller stå som et selvstændigt oplæg.

Hvis du som lærer har særlige ønsker til undervisningen, skal du endelig sige til, så tilpasser vi oplægget. Det vigtigste for os er at skabe værdifuld læring og indsigt hos dine elever.

Et forløb består typisk af en dobbeltlektion, men kan tilpasses efter behov.

Læs mere om Fagbevægelsens Skoletjeneste: https://xn--fagbevgelsensskoletjeneste-4ic.dk/

Fagbevægelsens Skoletjeneste er et samarbejde mellem en række fagforeninger og FH.

Hvor?
På egen skole

Hvornår?
Underviseren booker selv forløbet her: https://xn--fagbevgelsensskoletjeneste-4ic.dk/

Kontaktinformationer
Du er meget velkommen til at ringe til projektleder og underviser Trine Thomhav, hvis du har spørgsmål. Det gælder alt lige fra indholdet til det praktiske. Du kan også sende en mail med spørgsmål.

Fagbevægelsen skoletjeneste

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Arbejdskendskab - Job og karriere, Arbejdskendskab - Virksomhed og arbejdsmarked, Uddannelse og job - Arbejdsliv, Uddannelse og job - Fra uddannelse til job, Uddannelse og job - Personlige valg
Fag:
Arbejdskendskab, Uddannelse og job
Læringsmål:
Det personlige valg: Mine mål, mine muligheder, mine valg.