Museum Sønderjylland - Arkæologi

Kongelig føde og bondemad

Med udgangspunkt i kogebøger og opskrifter fra middelalderen og renæssancen, fremstiller eleverne et måltid i museets lille bulhus der er en rekonstruktion af et bondehus fra 15-1600-tallet.
Undervisingen foregår delvis udenfor og er fra april-oktober.

Indretningen er enkel og sparsom. Her er et jordgulv, et åbent ildsted, intet loft og næsten ingen møbler. Der vil blive fremstillet mad fra det finere renæssancekøkken, men også brød, grød og oste, som stod på bondens menukort. Alt mad tilberedes over åben ild og i rekonstruktioner af lertøj fra 1500-tallet. Undervejs i forløbet vil der naturligvis blive fortalt om datidens mad, krydderier og råvarer. I sæsonen hentes der grønne krydderurter i museets renæssancehave. 

Litteraturforslag 
Bi Skaarup: "Renæssancemad - Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian IV's tid". 
Bente Leeds bog "Danskernes mad i middelalderen - smag selv". 

Hvornår
April - oktober, tirsdag - fredag kl. 9 - 15.

Kongelig_foede

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
1800 kr.
Yderligere priser:
Prisen er inkl. mad
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
5, 6
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
Læringsmål:
Kendskab til rammerne for livet i fortiden.