Kongelig føde og bondemad
Med udgangspunkt i kogebøger fra middelalderen og renæssancen, fremstiller eleverne et måltid i museets lille bulhus over åben ild. Undervisningen foregår delvis udenfor og er fra april-oktober.
Indretningen er enkel og sparsom. Her er et jordgulv, et åbent ildsted, intet loft og næsten ingen møbler. Der vil blive fremstillet mad fra det finere renæssancekøkken, men også brød, grød og oste, som stod på bondens menukort. Alt mad tilberedes over åben ild og i rekonstruktioner af lertøj fra 1500-tallet. Undervejs i forløbet vil der naturligvis blive fortalt om datidens mad, krydderier og råvarer. I sæsonen hentes der grønne krydderurter i museets renæssancehave.
Litteraturforslag
Bi Skaarup: "Renæssancemad - Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian IV's tid".
Bente Leeds bog "Danskernes mad i middelalderen - smag selv".
Hvornår
April - oktober, tirsdag - fredag kl. 9 - 15.