Museum Sønderjylland - Arkæologi

Kongelig føde og bondemad

Med udgangspunkt i kogebøger fra middelalderen og renæssancen, fremstiller eleverne et måltid i museets lille bulhus over åben ild. Undervisningen foregår delvis udenfor og er fra april-oktober.

Indretningen er enkel og sparsom. Her er et jordgulv, et åbent ildsted, intet loft og næsten ingen møbler. Der vil blive fremstillet mad fra det finere renæssancekøkken, men også brød, grød og oste, som stod på bondens menukort. Alt mad tilberedes over åben ild og i rekonstruktioner af lertøj fra 1500-tallet. Undervejs i forløbet vil der naturligvis blive fortalt om datidens mad, krydderier og råvarer. I sæsonen hentes der grønne krydderurter i museets renæssancehave. 

Litteraturforslag 

Bi Skaarup: "Renæssancemad - Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian IV's tid". 

Bente Leeds bog "Danskernes mad i middelalderen - smag selv". 

Hvornår

April - oktober, tirsdag - fredag kl. 9 - 15.

Kongelig_foede

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
2200 kr.
Yderligere priser:
Prisen er inkl. mad
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
5, 6
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Social udvikling
Læringsmål:
Kendskab til rammerne for livet i fortiden. Fremstilling af et måltidmad over bål