Den Blå Planet

Koralrevene – klonerne kommer

Er en koral et dyr eller en plante? Hvordan får man noget at spise, når man sidder fast på en sten? Hvorfor er korallerne så vigtige for de dyr, som svømmer omkring dem?

Disse spørgsmål og meget mere finder vi sammen svarene på, når I dykker ned i korallernes forunderlige verden på Den Blå Planet og sætter fokus på, hvad koraller er, hvordan de er opbygget samt koralrev som økosystemer.

I undervisningslokalerne laver eleverne selv undersøgelser af levende koraller og får viden om deres opbygning og samspil med omverdenen. Vi zoomer ind på den mikroskopiske verden i koralrevet, når vi går i udstillingen, hvor underviseren aktiverer koralrevsdyrene. Til slut perspektiveres der til elevernes egen hverdag, og hvordan de selv kan gøre en forskel for koralrevene.

Book forløbet herBEMÆRK! Københavnske folkeskoler 7. - 9. klasse (åben skole) skal booke dette forløb ved at ringe til 44 22 22 44 på hverdage mellem kl. 14.00-15.00.

Koralrevene - klonerne kommer
Foto

Per Fløng

©

Den Blå Planet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
40 kr.
Yderligere priser:
Gratis for københavnske folkeskoler 7. - 9. klasse (åben skole) fra d. 19/8-19 - 26/6-20. Ring til 44 22 22 44 på hverdage mellem kl. 14.00-15.00 for booking.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Biologi - Kommunikation, Biologi - Modellering, Biologi - Perspektivering, Biologi - Undersøgelse
Fag:
Biologi
Læringsmål:
At eleverne erfarer, at koraller er dyr, som i deres kropsopbygning ligner søanemoner.

At eleverne får viden om, hvordan samspillet er mellem dyr og koraller, når de observerer dynamikkerne i koralrevet.

At eleverne får viden om, at koraller bliver truet af øgede mængder CO2 i luften og dermed syre i vandet, som opløser deres skelet og gør det svært at bygge et under vækst.

Se alle tilbud fra: