Mosede Fort, Danmark 1914-18

Krig og kostråd

I dette forløb skal eleverne smage på historien, når vi arbejder med mad og sundhed i et historisk perspektiv.

Under 1. Verdenskrig manglede der mad og brændsel i hele Europa, og også i Danmark steg priserne på fødevarer, og der var lange køer foran butikkerne. Når krig bliver en kamp om ressourcer, er der brug for viden om mad og sundhed. Det er et spørgsmål om landets overlevelse!

Eleverne skal på egen krop lave undersøgelser af sammenhængen mellem energiindtag og energiforbrug. Vi laver ernæringsrigtig mad i museets historiske køkken, hvor husholdningslærerinden guider eleverne gennem madlavningen. Vi slutter med fællesspisning i de autentiske omgivelser på Mosede Fort.

Krig og kostråd
Foto

BlikCph

©

BlikCph

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1000 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Mad og sundhed, Madkundskab - Madlavning, Madkundskab - Måltid og madkultur, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Historie, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleven kan forklare, hvorfor mad var vigtigt for Danmark under 1. verdenskrig.

Eleven kan følge en historisk opskrift og lave et måltid.

Eleven kan redegøre for, hvad sammenhængen er mellem energiindtag og energiforbrug.

Eleven kan drøfte kostanbefalinger med sine klassekammerater.

Se alle tilbud fra: