FILM-X

Lav gyserfilm

I gyserfilmgenren spilles der ofte på filmens mest effektive virkemidler. Det skal eleverne opleve og selv udnytte i dette FILM-X forløb.

Hjemme på skolen arbejder I med at analysere virkemidlerne i udvalgte klip fra gyserfilm. Derudover arbejder eleverne i filmhold med at udvikle en gyserfortælling ud fra en baggrundsfilm, som de skal bruge i deres optagelser i FILM-X studierne. De fordeler roller – instruktør, fotograf / klipper og skuespillere – og overvejer virkemidler som effektlyde, musik, kostumer og rekvisitter.

Selve forløbet i FILM-X starter med et undervisningsoplæg i vores biograf. Her viser jeres to guider klassen gode filmeksempler indenfor gysergenren. Eleverne er med til at sætte ord på, hvilke virkemidler og temaer, der er særlige for gyser-genren, og bliver skarpere på, hvordan de selv kan anvende disse.

Efterfølgende skal eleverne producere deres egne gyserfilm i FILM-X studierne. Under filmoptagelserne opbygges en uhyggelig historie, og der arbejdes med skuespil, scenografi og måske prøver eleverne selv kræfter med at indarbejde chok eller suspence ind i deres film – med støtte fra de to FILM-X guider.

Filmholdene klipper filmen og tilføjer her effektlyde, musik og indklipsbilleder, som intensiverer spændingen i deres film.

Vi runder forløbet af med en fælles filmvisning og ser på, hvilke virkemidler eleverne har brugt for at fremkalde den rette stemning.

Gyserscene optages i Studie 3.
Optagelse af gyserfilm i Studie 3.
Foto

Jørgen True

©

DFI

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
780 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Drama - Dramaproduktion, Medier - Medieproduktion
Fag:
Dansk, Drama, Innovation og entreprenørskab, It og medier, Medier, Musik
Læringsmål:
- Eleven kan genkende og anvende basale virkemidler i en gyserfilm
- Eleven kan strukturere en fortælling med konflikt, start-midte-slutning
- Eleven kan samarbejde i en åben, kreativ proces med varetagelse af et givent ansvar

Se alle tilbud fra: