Stiftsmuseet - Museum Lolland-Falster

LOLA - pigen fra stenalderen

Besøg stenalderpigen Lolas univers. Følg i hendes fodspor gennem en verden i forandring, fra jægernes urskov til bøndernes opdyrkede marker. Vi genopliver stenalderens landskab, som det kan have set ud for 6000 år siden, og inviterer til en sanselig oplevelse.

Hvordan var det at leve i stenalderen? Hvad spiste man? Hvordan så landskabet ud? Og hvordan ved vi egentlig alle disse ting om fortiden?

I udstillingen LOLA præsenterer vi en enestående samling af arkæologiske fund udgravet i forbindelse med de arkæologiske undersøgelser forud for Femern-tunnelen. Fundene har i tusindvis af år været indkapslet i iltfattig, fugtig jord, og det betyder, at genstande af træ, ben og plantefibre er blevet bevaret.

Det er meget sjældent, at disse materialer er bevaret fra stenalderen. Mange af fundene fra udgravningerne er derfor helt unikke – og kan kun opleves på Museum Lolland-Falster.

Gennem DNA har vi fundet stenalderpigen LOLA, der boede ved Lollands sydkyst for 6000 år siden. På rundvisningen kommer I tæt på hendes liv og ikke mindst den verden, hun levede i, dengang der var stenalder i Danmark.

Vi foreslår at I arbejder med det tilhørende undervisningsmateriale inden besøget. Undervisningsmaterialet egner sig bedst for 2-6 klasse. 

Rundvisning i stenalderudstillingen LOLA
Rundvisning i stenalderudstillingen LOLA.
Foto

Museum Lolland-Falster

©

Museum Lolland-Falster

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
4. kl.: Eleven kan fortælle om, hvordan mennesker er påvirket af og bruger historie.

6. kl.: Eleven kan med afsæt i enkle problemstillinger anvende kildekritiske begreber til at gøre rede for fortolkninger af fortiden.

9. kl.: Eleven kan forklare samspil mellem fortid, nutid og fremtid.