Immigrantmuseet, Furesø Museer

Pak din kuffert!

Forløbet starter med en præsentation af begreberne ind- og udvandring: Hvad er en immigrant? Hvorfor immigrerer mennesker? Herefter skal eleverne forestille sig, at de skal emigrere og pakke en kuffert med kun fire ting, som de vil tage med.

Pak din kuffert! starter med en kort præsentation af begreberne indvandring og udvandring. Hvad er en immigrant? Hvorfor immigrerer mennesker? Hvad tager de med sig? Hvordan er det at bo et andet sted end der, hvor man er født?
Undervejs hører eleverne også fortællingen om drengen Freddy fra Wien, der 9 år gammel kom til en dansk familie. Fredy kom til Danmark på et rekreationsophold efter 1. verdenskrig og endte med at bo resten af sit liv i Danmark.
Herefter følger en øvelse, hvor eleverne skal forestille sig, at de skal flytte fra deres hjemland til et andet land. De må kun tage én enkelt kuffert med på rejsen. Eleverne skal hver især foretage et valg; ud af 20 genstande (pas, mobiltelefon, fotoalbum etc.) må der kun vælges fire ting, som eleverne synes er vigtigst at medbringe på rejsen. Når eleverne har foretaget deres valg, diskuteres valgene i plenum.

Pak din kuffert
Pak din kuffert!
Foto

Immigrantmuseet

©

Immigrantmuseet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
45 min.
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Dansk, Historie
Læringsmål:
Historie: Eleverne kan sammenligne tidlige tiders familie, slægt og fællesskaber med eget liv
Dansk: Eleverne kan samtale om klassens variationer af dansk sprog