Vendsyssel Historiske Museum

Smag på Besættelsestiden

Vi laver erstatningsmad i skolekøkkenet.

verdensmål
Fokus på mål nr. 12.
Ansvarligt forbrug og produktion

Efter en kort introduktion til besættelsestidens madkultur laver vi simple retter under overskriften erstatningsmad. Eksempler på retter kan være kaningryde blomkålsfrikadeller og kartoffelmarcipan.

Forløbet kan med fordel kombineres med tilbuddet Barndom under Besættelsen eller Vendsyssel besat.

Barn ved spareovn
Verner Thomsen fra Hjørring laver mad på familiens spareovn ved sommerhuset i Lønstrup i 1942.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for privat- og folkeskoler i Hjørring Kommune. For øvrige skoler er prisen 800 kr.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Historie, Madkundskab
Læringsmål:
Vi lærer om besættelsestidens måltidskultur, hvor varemangel og sparsomhed satte sit præg på maden.