Zoologisk Have

Undervisning i ZOO på egen hånd, 0.-2. klasse

I Skoletjenesten ZOO har vi udviklet en række undervisningsmaterialer til skoler, som enten besøger os på egen hånd, eller som modtager undervisning i Skoletjenesten ZOO. Her følger en lille guide til, hvordan I kan berige jeres besøg i ZOO med vores undervisningsmaterialer. Og hvem ved, måske opdager I i fællesskab noget nyt om dyrene? Beslut jer for hvilket tema I gerne vil beskæftige jer med inden I tager i ZOO, og print de relevante arbejdsark ud. Alternativt kan I printe alle på forhånd, og lade lysten drive Jer, når I kommer i ZOO.

Panda

Vores pandahun Mao Sun og pandahan Xing Er, har nu snart boet i Københavns ZOO et år. Men selvom I måske allerede har set dem, så kan nedenstående arbejdsark sikkert gøre jer klogere på hvordan man ud fra matematikkens redskaber kan tegne en panda.

Tegn en panda

 

Hvad æder dyrene?

Nedenstående fem arbejdsark tager Jer en god tur rundt i ZOO, hvor I bliver klogere på, hvad de forskellige dyr æder. Sammenlign evt. med jeres egen madpakke. Hvilke dyr ville I kunne dele jeres mad med?

Norden

Savannen

Regnskoven

Hvad æder dyrene

Hvad æder husdyrene

 

Tegn i ZOO

Når vi tegner verden, bliver vi samtidig meget klogere på, hvordan verden faktisk ser ud! Det gælder selvfølgelig også for dyrene. Ved at tegne dyrene, opdager I måske detaljer ved dyrene, I aldrig har set før. ”Tegn i ZOO” går ud på, at I allerede hjemmefra har tegnet et specifikt dyr. Når I kommer i ZOO, skal I tegne dyret igen. Husk derfor papir og blyant. Hjemme skal I sammenligne de to tegninger og undersøge, hvordan de er forskellige.

Tegn i ZOO

Opdag dit dyr træner hurtigtegning og har fokus på, hvordan vi ved at tegne forskellige dele af dyret, bliver klogere på dens sanser.

Lærervejledning og arbejdsark

 

Verdensmester dyr

Alle dyr er verdensmestre – i lige netop det de gør! Opdag hvordan de forskellige dyr passer perfekt ind i deres levested. Find også jeres yndlingsdyr og undersøg, hvad de er verdensmestre i.

Dyr som flyver

Dyr som klatrer

Dyr som løber

Dyr som svømmer

Dyrs fødder 1

Dyrs fødder 2

Norden

Chimpansen

Dig og tigeren

Kappebavian

Næsehorn

Løve

Ørken

 

Elefanter

I ZOO har vi én hanelefant og tre hunelefanter med deres to unger. I naturen lever hanner for sig selv, og hunnerne lever i flokke med deres unger. De mødes kun når hunnerne er i brunst, dvs. når hunnerne er klar til at blive parret. Derfor vil I højst sandsynligt også se, at hanelefanten går for sig. Vi har samlet en række arbejdsark, som gør Jer til sande elefanteksperter!

Huskespil – Dyr fra Asien

Den asiatiske elefant og dig

Sangleg – En elefant kom marcherende

En elefantunge bliver til

Hvad æder elefanten?

Hvor høj er elefanten?

Lær om elefanten – samle en nipnapper

Sol, planter og elefanter

 

Sanser!

Vi tænker sjældent over, hvor meget vi konstant anvender vores sanser, og hvor afhængige vi er af dem. Dyrene er mindst lige så afhængige af deres sanser, selvom de ikke altid bruger dem på samme måde som os. Ved at sammenligne menneskets sanser (arb. ark 1) med dyrenes sanser (arb. ark 2), bliver det nemmere at se på dyrene, hvilke sanser de bruger mest. 

Sanser: lærervejledning samt arbejdsark 1 og arbejdsark 2

 

I ZOO elsker vi historier - især dem med dyr

Og hver dag opstår der masser af nye historier om et eller flere af de omkring 3000 dyr der bor i ZOO. 

Vi har faktisk så mange historier, at vi har lavet et samarbejde med fortælletid.dk, som har hjulpet os med at få foreviget nogle historier, så endnu flere kan få lov at nyde glæden ved at høre en god historie om dyr. 

Her kan du møde fem medarbejdere fra ZOO, som alle brænder for dyr, og som brænder for at fortælle de fantastiske historier om dyr videre. Deres historier handler om dyr du nok kender, men hvis du lytter godt efter, er der med garanti en historie om et eller flere af dyrene, du ikke kendte endnu. 

Historierne henvender sig til dig, der elsker at få fortalt historie!

På tur med Carl 

Om dyreunger

Giraffen 

Kamelen

Marsvin 

Sneugle

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Undervisningen er gratis, men der skal betales entré til Zoologisk Have.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Læringsmålene varierer afhængig af valgte forløb

Se alle tilbud fra: