Zoologisk Have København

Undervisning i ZOO på egen hånd, 0.-2. klasse

I Skoletjenesten ZOO har vi udviklet en række undervisningsmaterialer til skoler, som enten besøger os på egen hånd, eller som modtager undervisning i Skoletjenesten ZOO. Her følger en lille guide til, hvordan I kan berige jeres besøg i ZOO med vores undervisningsmaterialer. Og hvem ved, måske opdager I i fællesskab noget nyt om dyrene? Beslut jer for, hvilket tema I gerne vil beskæftige jer med, inden I tager i ZOO, og print de relevante arbejdsark ud. Alternativt kan I printe alle på forhånd og lade lysten drive jer, når I kommer i ZOO.

Panda

Har I planlagt at skulle en tur forbi panda anlægget på jeres opdagelse rundt i ZOO, har vi her udviklet et arbejdsark som kan bruges til at tegne pandaen ved hjælp af geometriske former

 

Tegn i ZOO

Når vi tegner verden, bliver vi samtidig meget klogere på, hvordan verden faktisk ser ud! Det gælder selvfølgelig også for dyrene. Ved at tegne dyrene opdager I måske detaljer ved dyrene, I aldrig har set før. ”Tegn i ZOO” går ud på, at I allerede hjemmefra har tegnet et specifikt dyr. Når I kommer i ZOO, skal I tegne dyret igen. Husk derfor papir og blyant. Hjemme skal I sammenligne de to tegninger og undersøge, hvordan de er forskellige.

Tegn i ZOO 0-2. klasse

"Opdag dit dyr" træner hurtigtegning og har fokus på, hvordan vi ved at tegne forskellige dele af dyret bliver klogere på dets sanser.

Opdag dit dyr 0.-2. klasse

 

Sanser!

Vi tænker sjældent over, hvor meget vi konstant anvender vores sanser, og hvor afhængige vi er af dem. Dyrene er mindst lige så afhængige af deres sanser, selvom de ikke altid bruger dem på samme måde som os. Ved at sammenligne menneskets sanser (arb. ark 1) med dyrenes sanser (arb. ark 2) bliver det nemmere at se på dyrene, hvilke sanser de bruger mest. 

Lærervejledning samt arbejdsark 1 og arbejdsark 2

 

Zooskole

Zooskolen er primært henvendt til 0.-3. klasse, men vi garanterer for, at der er noget at lære for alle aldre.
Udsendelserne kan findes på Skoletjenesten ZOOs youtubekanal og kan med fordel ses før eller efter besøget i ZOO

 

I ZOO elsker vi historier – især dem med dyr

Og hver dag opstår der masser af nye historier om et eller flere af de omkring 3.000 dyr, der bor i ZOO. 

Vi har faktisk så mange historier, at vi har lavet et samarbejde med fortælletid.dk, som har hjulpet os med at få foreviget nogle historier, så endnu flere kan få lov at nyde glæden ved at høre en god historie om dyr. 

Her kan du møde fem medarbejdere fra ZOO, som alle bræder for dyr, og som brænder for at fortælle de fantastiske historier om dyr videre. Deres historier handler om dyr, du nok kender, men hvis du lytter godt efter, er der med garanti en historie om et eller flere af dyrene, du ikke kendte endnu. 

Historierne henvender sig til dig, der elsker at få fortalt historie!

På tur med Carl 

Om dyreunger

Giraffen 

Kamelen

Marsvin 

Sneugle

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Undervisningen er gratis, men der skal betales entré til Zoologisk Have.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Læringsmålene varierer afhængig af valgte forløb

Se alle tilbud fra: