Aabenraa Kommune - åben skole

Ung til ung

Seksualitet, sex, prævention og rettigheder kommer på bordet, når to studerende fra en ungdomsuddannelse overtager klassen i to klassetimer og taler med eleverne i øjenhøjde. Forbudt for lærere og andre voksne!

Ung til Ung er et korps af unge fra de gymnasiale uddannelser i Haderslev og Aabenraa kommuner. De unge gennemgår et uddannelsesforløb, som ruster dem til at gennemføre dialogbaseret undervisning og oplysningsarbejde for andre unge (som oftest 7.-10. kl.) om emnet seksualitet.

Ung til Ung-formidlernes rolle er ikke at være faglige eksperter inden for emnet – selvom de i kraft af uddannelsesforløbet vil vide mere end dem, de kommer ud til. De er derimod primært eksperter i at være unge. Ung til Ung skal derfor ses som et supplement til skolens øvrige sundhedsundervisning.

Ung til Ung-formidlerne råder over en kuffert med diverse materialer til undervisningen, bl.a. indeholder den forskellige former for prævention (kondomer, p-piller, p-stav, p-plaster, pessar og spiral). Undervisningen kan i øvrigt tilpasses, så den fokuserer på emner og problemstillinger, der er særligt aktuelle i den enkelte klasse. Hvert Ung til Ung-besøg afsluttes med en elektronisk evaluering.

Når Ung til Ung-formidlerne underviser, beder vi læreren forlade klasseværelset. Det har selvfølgelig den ulempe, at læreren ikke helt præcist kan følge op på alle detaljer i det, der er blevet sagt. Til gengæld er det vores erfaring, at det åbner op for en vifte af spørgsmål og emner, som ellers ikke ville blive berørt, men som netop bliver ”legale” at fremføre i en Ung til Ung-sammenhæng.

Et Ung til Ung-besøg er normalt af to lektioners varighed.

Hvor foregår det?
På skolen.

Kontaktperson
Hvis I vil have besøg af Ung til Ung, kontakt:
Helle Gotthardsen, CFU, UC SYD
hego@ucsyd
Tlf 72 66 59 03

Ung Til Ung
©

CFU UC SYD

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Køn, krop og seksualitet
Fag:
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Læringsmål:
- Eleven lærer om seksualitet og grænser.
- Eleven kommunikerer om emner som kan være grænseoverskridende.
- Eleven får viden om prævention og kønssygdomme.