Brandts - Museum for kunst og visuel kultur

Brandts - Museum for kunst og visuel kultur

Vores sted

Brandts er Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Her præsenterer vi mere end ti udstillinger om året af ny og klassisk kunst side om side med nutidens populære billeder. Med en samling på mere end 15.000 klassiske kunstværker, internationalt fotografi, film og tegninger kan man på vores to smukke adresser midt i Odense opleve nogle af verdens bedste kunstnere, fotografer og billedskabere. Og i vores skiftende udstillinger kan man kan gå på opdagelse i de nye billedformer, der præger vores liv i dag.

For 100 år siden vrimlede huset med mennesker i alle aldre. De arbejde med at spinde uld og væve stoffer. De tunge maskiner har sat deres spor af olie på de gamle trægulve. Mange børn arbejdede på Brandts Klædefabrik. De startede som 10-årige og en del fik lære-plads som spindere eller vævere. Idag sker der noget helt andet bag Brandts facader. Det vrimler stadig - nu med gæster i alle aldre, børn i Sanseudstillingen og skole-elever på opdagelse i udstillinger eller i fuld gang med skitser, installationer, foto og video i værkstederne. I tv- studiet på 3. sal procucerer børn og unge dagsaktuelle nyhedsudsendelser, og om eftermiddagen dukker lærere op til kurser. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vi bruger de spændende udstillinger og faciliteter i Fotomuseet, Kunsthallen eller Mediemuseet som udgangspunkt for vore undervisningsforløb, og vores mål er at give eleverne/kursisterne et afvekslende og indholdsrigt forløb. 

Alle vores forløb resulterer i en produktion som eleverne/kursisterne kan tage med hjem; det kan være i form af en podcast de kan downloade, digitale fotos, skulpturer eller skitser.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vores forløb bygger på en model der kombinerer formel og uformel læring. Først introduceres gruppen til temaet, feltet afgrænses, begreber introduceres, og via billedeksempler og dialog formidles en indgangsvinkel til emnet. Derefter besøges en eller flere aktuelle udstillinger, hvor begreberne tages i brug, der er mulighed for at stille spørgsmål og vi diskuterer emnet. Efter introduktionen og det konkrete møde med udstillingerne, er det praktiske og selvstændige arbejde i fokus; eleverne/kursisterne stilles en opgave, hvor de omsætter deres nyerhvervede viden til en egen produktion. Som afslutning på forløbet præsenteres resultaterne for gruppen, og opgaveløsningen analyseres og diskuteres. 

Skoletjenesten undervisningstilbud Brandts museum for kunst og visuel kultur
Brandts - Museum for kunst og visuel kultur

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

27537092

Kontakt:

Mathias Rude
2753 7092
Yderligere information:

Bestilling af undervisningstilbud:

mandag - fredag kl. 9:00-13:00