Øhavsmuseet Faaborg

Øhavsmuseet Faaborg

Vores sted

Øhavsmuseet ligger i Faaborg, lige mellem Øhavet og Svanninge bakker. Vi arbejder meget med landskabshistorie og elsker at tage på tur ud i det fri og se på gravhøje eller istidslandskab. Inde midt i Faaborg ligger byens gamle arresthus og her er der mulighed for at komme ind bag mure hegn og tremmer og se et sted der både fortæller om straf før, men også nu.
Man kan både bruge museet på egen hånd eller have en formidler med til både at fortælle og lave aktiviteter. De skoler der ligger i området kan også få besøg af os ude på skolen. Læs mere om mulighederne på vores hjemmeside eller ring til os.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Når I som skole vælger at gøre brug af det eksterne læringsrum, som museet tilbyder, så ser vi det som en vigtig opgave bevidst at tage udgangspunkt i alle de muligheder det netop giver når man rejser sig fra klasserumsundervisningen. Det betyder at eleverne kommer til at møde historien f.eks. i form af middelalderens tøj på kroppen, bålets røg, Arrestens tremmer og mure eller ved at bevæge sig gennem istidslandskabet. Det kan være de skal slå reb med hamp eller tælle hvor mange sten gravhøjen består af. Med andre ord er det en involverende undervisning hvor museets undervisere støtter eleverne med at få deres egen oplevelse af et punkt i historien.   

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vores undervisningstilbud spænder meget bredt og kan både foregå i byens gamle arrest, på Kaleko vandmølle, i en jagtlejr fra middelalderen eller ude i landskabet. Eleverne kan lære om både oldtid, historisk tid eller nyere tid. Afhængig af deres alder lærer de hvordan vi som fagfolk kan vide noget om fortiden og de lærer at forholde sig kritisk til viden. De får nogle konkrete sanse-oplevelser med fortiden som lagrer sig på helt anderledes vis end det de læser. 

skoletjenesten undervisningstilbud Øhavsmuseet Faaborg
På skovtur i "De dødes rige" Pipstorn skov
Foto

Øhavsmuseet

©

Øhavsmuseet

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

63612000

Kontakt:

Mette Broch Jacobsen
20 75 29 43
Yderligere information:

Standardpriser:

1 times undervisning: 500 kr.

1½-2 timers undervisning: 700 kr.