Øhavsmuseet
Øhavsmuseet ligger i Faaborg, lige mellem Øhavet og Svanninge Bakker og Bjerge. Vi arbejder bl.a. med landskabets spændende historie og elsker at gå på opdagelse i naturen. Her finder vi levn fra istiden, vores forfædres gravhøje og hemmelighedsfulde ruiner. Midt i Faaborg ligger byens gamle Arresthus med fængselsceller og retssal, hvor man kan tage på en autentisk tur bag tremmer og blive klogere på ret og straf op gennem tiden.
I kan besøge Øhavsmuseets udstillinger på egen hånd eller booke en af vores dygtige guides, der kan levere både den levende formidling og aktiviteter i øjenhøjde. Læs mere om Øhavsmuseet på www.ohavsmuseet.dk, eller skriv til os på booking@ohavsmuseet.dk.
Øhavsmuseet tilbyder undervisning både indendørs og i det fri. En af styrkerne ved at bruge museet som undervisningsrum, er, at vi kan tage udgangspunkt i noget konkret. Det kan være den gamle arrestbygning, der levendegør oplevelsen af ret og straf. Eller udforskningen af Finstrup kirkeruin, hvor eleverne skal fravriste kirken dens hemmeligheder om fortiden. Museet inddrager forskellige læringsstile og favner derfor en meget bred gruppe af børn og unge – uanset om de lærer bedst ved at lytte, røre eller gøre.
Vores undervisningstilbud rummer flere temaer og henvender sig til både grundskoler og ungdomsuddannelser. Tag gerne en snak med os før bookingen, så vi sikrer, at museets tilbud passer ind i jeres undervisning. Alle tilbud inddrager Fælles Mål, og undervisningen foregår forskellige steder i Faaborg, på Kaleko Mølle og i vores lokale natur.
Når I booker et undervisningstilbud på museet, vil I møde en engageret og dygtig formidler, der er vant til at tilpasse niveauet til børn og unge. Vi leverer naturligvis et højt fagligt niveau, men ved også, hvor vigtigt det er at formidle den konkrete viden på børnenes præmisser - så det gør vi!
Vores undervisningstilbud spænder bredt og foregår i byens gamle arrest, på Kaleko vandmølle eller ude i det unikke øhavslandskab, der kendetegner Sydfyn. Eleverne kan lære om både oldtid, historisk tid eller nyere tid. Afhængig af deres alder lærer de, hvordan vi som fagfolk afkoder fortidens spor, og de lærer at forholde sig kritisk til viden og kilder. De får konkrete sanseoplevelser i samspillet med naturen, kulturen og historien, der lagrer sig på en helt anderledes og nærværende måde.
Når I som skole vælger det eksterne læringsrum hos Øhavsmuseet, får eleverne en undervisning, der har fokus på alle de muligheder, det giver, når man rejser sig fra klasserumsundervisningen. Hos os møder eleverne historien lige dér, hvor den har fundet sted - vandkraft og overnaturlige væsner på Kaleko Mølle, mordgåder og retssager i Arresten eller udforskning af Finstrup kirkeruin fra middelalderen. Med andre ord er det en involverende undervisning, hvor museets undervisere støtter eleverne med at få deres helt egen oplevelse af nedslagspunkter i historien.