Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter

Vores sted

Bornholms Middelaldercenter er et videnpædagogisk oplevelsescenter, der arbejder med levende formidling af bornholmsk, dansk og europæisk middelalder. Oplevelsescentret er på 15 ha beliggende 500 meter fra Østerlars Rundkirke i den smukke bornholmske natur med skov, åløb og klippeløkker.

Her kan eleverne gå på opdagelse i middelalderen på flere måder:
I den befæstede stormandsgård med palisader og tilflugtstårn, i stormandens luksuriøse festsal og gemakker, i den hyggelige landbobebyggelse med kålhave, opleve vandmølle og historiske dyreracer, tage en gåtur ad den gamle hulvej, på udmarken, i gøglerskoven og ved galgebakken.

Eeleverne kan også gå på opdagelse i arkæologiens verden i vores aktivitetsområde ved åen, tage på runejagt eller prøve deres kreative evner som middelalderkunstner af i maleværkstedet.

På Hammershus tilbyder Bornholms Middelaldercenter tematiske ture rundt på ruinen, hvor historien om borgen gennem tiderne formidles levende og inddragende. mm.

Bornholms Middelaldercenters overordnede tema er "Kultur og natur i tiden 1300-1450".

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Undervisningen foregår i et skift mellem fortælling og dramatisering, hvor eleverne får en levende indsigt i livet i Middelalderen

Hvad kan børn og unge lære hos os?

På egen krop at fornemme hvordan levevilkår, tvister og det sociale liv foregik i Middelalderen 

Skoletjenesten undervisningstilbud Bornholms Middelaldercenter

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

56 49 83 19

Kontakt:

Mette Hansen
56 49 83 19
Yderligere information:

Pris for entré:

Forskelligt alt efter tilbud