Om Skoletjenesten

Mærk flygtningekrisen på egen krop

KØS’ nye undervisningstilbud "I transit" bruger togrejsen til at give elever en kropslig erfaring med samfundsmæssige begreber som migration og flygtningekrise.
Af
Line Weldingh, Skoletjenesten

Hvem er i transit og hvorfor? Hvilken type rejsende er vi selv? Og hvordan forhandler vi med hinanden på vores rejser? Det er nogle af de spørgsmål, eleverne skal stille sig selv under KØS Museum for kunst i det offentlige rums nye undervisningstilbud "I transit".

Undervisningen starter på Københavns Hovedbanegård, hvor eleverne blandt andet vil opleve en virtual reality-installation baseret på en række flygtninges erindringer. Herefter går turen til Køge Station, hvor de vil møde et stort videoværk, der med udgangspunkt i Vestvoldens historie behandler globale grænseproblematikker. Undervejs skal eleverne registrere stationsrummet, togkupéen og de rejsende gennem etnografiske og kunstneriske metoder. De skal blandt andet skrive togdigte, indfange transittilstande gennem snapshots med deres telefoner og lægge mærke til de rejsendes medbragte ting og interaktioner.

”Med materialet ønsker vi at rykke undervisningen ud i hverdagens transitrum: På perronen og i togkupéen. Her kan eleverne erfare på egen krop, hvad det vil sige at være i transit, og de kan bruge konkrete oplevelser undervejs til at reflektere over og diskutere emner som migration og flygtningekrise. Det handler om at give eleverne et nyt blik på et af hverdagens mest brugte rum, hvor fokus normalt er på at komme fra A til B. I mødet med kunsten og de andre rejsende, skal eleverne undersøge og opleve transitrum, transitfortællinger og transittilstande,” siger Sofie Andreassen fra Skoletjenesten på KØS.

Book undervisningen nu

Undervisningstilbuddet, der blandt andet beskæftiger sig med samfundsfag, dansk og billedkunst, udbydes fra den 13. september til 12 februar, men kan allerede bookes nu. Man kan vælge mellem en kort og en lang version, hvor togturen i det længere undervisningstilbud udvides med et værkstedsbesøg på KØS, hvor eleverne kan udfolde deres registreringer og observationer til personlige transitfortællinger.

Læs mere om undervisningen og book via dette link

KØS I transit Skoletjenesten undervisningstilbud
Foto: Köfte Airlines, 2016
Photo, dimensions variable (outdoor version)
Produktion: Halil Altındere
Koproduktion: HAU Hebbel am Ufer und PILOT Gallery, Istanbul
Mit Dank an den Neuen Berliner Kunstverein (n.b.k.)
Gefördert durch die Kulturstiftung des Bundes im Rahmen von "Die Ästhetik des Widerstands – Peter Weiss 100", ein Festival des HAU Hebbel am Ufer, Berlin Courtesy of the artist and PILOT Gallery, Istanbul