Strandingsmuseum St. George

Kurs mod fjerne kyster. Læsning af Karen Blixens novelle "De blå øjne"

I dette undervisningsforløb arbejdes der konkret med danskfaglig, stedbaseret læsning af Karen Blixens novelle ”De Blå Øjne”. Forløbet, der foregår både på skolen og på Strandingsmuseum St. George, er velegnet til arbejde med litteraturanalyse med fokus på komposition, fortolkning eller tekstlingvistik/sætningsanalyse og et forfatterskab. Man kan også vælge at inddrage temaer om skibsfart, skibsforlis, skæbne, myter, køn og genren fantastisk litteratur.

Forløbet er designet med en forberedelsesdel på skolen, en tur til Strandingsmuseum St. George og stranden/havet samt et opfølgende arbejde i klassen. Flere af opgaverne kan både løses på skolen og på museet. Opgaverne til eleverne er beskrevet på arbejdsark, der er klar til print.

Strandingsmuseum St. George
Denne galionsfigur fra midten af 1800-tallet hænger i dag på Strandingsmuseum St. George. Den forestiller en fin dame i folderig kjole og med en stor perlekæde om halsen. Galionsfiguren har prydet stævnen på et større sejlskib, sikkert et handelsskib.
Foto

Strandingsmuseum St. George

©

Strandingsmuseum St. George

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Dansk - Tale, Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Dansk
Læringsmål:
Målet er at bidrage til en varieret undervisning med brug af eksterne læringsmiljøer. Forløbet har et konkret danskfagligt fokus på stedbaseret tekstlæsning. Museumsbesøget skal understøtte og udvide forståelsen af Karen Blixens novelle.

Se alle tilbud fra: