Trapholt

Billedoplevelser

Formålet med omvisningen er at give børnene en oplevelse, hvor de lærer om deres egen måde at se på malerier på, og hvilke basale udtryksmidler malerne benytter sig af. Hvad er farve - hvad er form? Hvilken betydning har sammenstillingen af former og farver for betydningen? Hvor meget læser barnet selv ind i maleriet?

I omvisningen tages der udgangspunkt i maleriets grundlæggende virkemidler: punkter, linjer, former og farver på et lærred. Til tider er motivet genkendeligt med en tydelig historie og fortællende kropssprog. Til andre tider består maleriet kun af ugenkendelige elementer.
Eleverne skal på jagt efter værker med form og farver. Hvordan bruges det, hvilken betydning har de forskellige former og farver?

Eleverne skal vælge et værk ud, som de skal tegne ud fra geometriske former, hvorved de omfortolker et værk og giver det en egen fortælling. 

Omvisningen er en blanding af fortælling, tegning og små diskussioner.

Billedoplevelse
Billedanalyse og billedoplevelser
Foto

Trapholt

©

Trapholt

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Billedkunst - Billedanalyse
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
Formålet med omvisningen er at give børnene en oplevelse, hvor de lærer om deres egen måde at se på malerier på, og hvilke basale udtryksmidler malerne benytter sig af.