Næstved Kommune - Åben Skole

Fjernvarmeskolen.dk

Fjernvarmens Informationsfonds formål er ved formidling at virke til fremme af fjernvarmens udbredelse i Danmark, og det gør vi bl.a. ved udvikling af gratis undervisningsmaterialer. Vi har udviklet det gratis undervisningsmateriale fjernvarmeskolen.dk for 4.-6. klasse og 7.-9. klasse – et nemt og overskueligt materiale. 

4.-6. klasse

Forløbet for 4.-6. klasse kører som et engineering-forløb, hvor eleverne konstruerer og bygger en model af et hus indeholdende en model af en radiator. Eleverne bliver udfordret i at opvarme vandet til radiatoren mest muligt. Til den proces skal de konstruere en effektiv varmeveksler ved hjælp af beholdere af forskellige materialer og størrelser. Der lægges op til et 9 lektioners forløb.

7.-9. klasse

Der lægges op til et 12 lektioners forløb, hvor eleverne kommer ind på forskellige emner, der bl.a. vedrører varmens historie, teknologi, miljø og CO2-udledning, energiforsyning i andre lande, fremtidens energiforsyning m.v.

Materialet kan indgå som en del af både biologi, fysik/kemi og geografi – og er helt oplagt at anvende i et fællesfagligt forløb, hvor alle tre fag bliver inddraget.

Især vores animationer om:

•    Varmeproduktion med alle mulige forskellige brændsler, f.eks.: 

o    Kraftvarme biobrændsel

o    Varme sol

o    Varme vind og mange flere

•    Sådan virker en varmepumpe

•    Sådan virker en varmeveksler

•    Hvad er forskellen på brugsvand og systemvand i dit hjem

Materialet er jo gratis, og vores største ønske er, at så mange som overhovedet muligt får kendskab til det. 

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Biologi - Modellering, Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Fysik/kemi - Modellering, Fysik/kemi - Undersøgelse, Fysik/kemi - Perspektivering, Geografi - Modellering, Geografi - Undersøgelse, Geografi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Fysik/kemi, Geografi, Innovation og entreprenørskab, Natur/teknologi, Samfundsfag
Læringsmål:
engineering, varmens historie, teknologi, miljø og CO2-udledning, energiforsyning i andre lande, fremtidens energiforsyning.