Ringsted Galleriet

GAK I KUNSTEN

Med udgangspunkt i Ringsted Galleriets aktuelle udstillingsprogram, JUBILÆUM, hvor Morten Buch bl.a. udstiller, vil eleverne på denne workshop arbejde med det lidt gakkede motiv, hvor humor og alvor sammenflettes.

Kunst kan også være fræk, humoristisk og farverig. Eleverne vil her arbejde med farver og forvrængede motiver. Vi vil kigge på kunsthistoriske værker og på frække, sjove værker, som spænder fra John Baldessari til de udstillingsaktuelle kunstnere såsom A-kassen og Morten Buch, som er en del af udstillingsprogrammet, JUBILÆUM i 2022.

Undervisningen tilpasses klassetrin. I de lavere klassetrin er der fokus på formgivning, mens elever på valghold tilbydes mere teori og kunsthistorie.

Undervisningsforløb: understøtter genstandsområdet ’plane flader’

Materialer: karton, blyanter, maling

Varighed: 3-4 timer (kan justeres efter behov): skitser, maleteknikker.  

John Baldessari farve 'appropriering' af fundne fotos
John Baldessari
Foto

ukendt

©

ukendt

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Arbejdskendskab, Billedkunst, Dansk, Projektopgaven, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Udover det praktiske vægter vi også kommunikation. Det sproglige er en naturlig del af vores praktiske arbejde, vi bruger fagtermer i det praktiske arbejde dels for at introducere billedkunstnerisk faglighed og dels for at få præciserede de praktiske intentioner.

Læringsmål:
– Billedfremstilling (fantasi og forestilling, iagttagelse, form og struktur som vekslende tilgange til billedarbejde etc.)

– Billedkundskab (Eleverne skal arbejde med at beskrive billeder og billedindtryk ved hjælp af ord og diskutere egne og andres billeder etc)

– Visuel kommunikation
(Eleverne skal arbejde med at fremstille og bruge billeder og visuelle udtryk som middel
til kommunikation)