Om arrangementet

Dato
Sted
Musikmuseet, Rosenørns Allé 22, 2. sal, 1970 Frederiksberg C
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer
Pris
Gratis
Copied!

Undervisning i eksterne læringsmiljøer for elever med særlige behov

På denne temadag præsenteres eksempler på, hvordan museer kan arbejde med undervisning målrettet elever med særlige behov og der lægges op til dialog og debat om muligheder i egen praksis.
Dato
Sted
Musikmuseet, Rosenørns Allé 22, 2. sal, 1970 Frederiksberg C
Type
Temadage
Målgruppe
Undervisere i eksterne læringsmiljøer
Pris
Gratis
Copied!
Pige spiller trompet på Musikmuseet

Beskrivelse

I Salamanca-erklæringen (1994) erklæres det, at alle børn har en grundlæggende ret til uddannelse og skal have mulighed for at opnå og opretholde et acceptabelt læringsniveau (…) hvor uddannelsessystemer og uddannelsesforløb skal indrettes og iværksættes på en sådan måde, at de tager hensyn til store forskelle i egenskaber og behov.

Program

09.45 Velkomst og kaffe

10.00 Museumsundervisning for børn med særlige behov - netværk, kompetenceudvikling, læringsteorier og effektmåling v/Kim Callesen, museumsunderviser, Vesthimmerlands Museum
Oplægget præsenterer resultater af et toårigt projekt, støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og gennemført i et samarbejde mellem syv udvalgte museer fra hele landet. Målet har været at frembringe empirisk oparbejdet viden om børns udviklings- og læringsprocesser i museumssammenhæng og ligeledes at arbejde systematisk med effektmåling.

11.00 Faciliteret dialog i grupper med afsæt i Kim Callesens oplæg

11.30 Kort pause

11.35 Overvejelser om tværprofessionelle indsatser for børn og unge med særlige behov i skoletjenesteundervisning v/Line Esbjørn, undervisnings og udviklingsansvarlig Thorvaldsens Museum
I oplægget beskrives overvejelser og erfaringer fra Thorvaldsens museum og der lægges om til en diskussion blandt deltagerne.

12.10 Frokost og netværk

13.10 Tak for i dag

 

Materialer fra temadagen

Kontakt

Lise Sattrup Skoletjenesten

Lise Sattrup

Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf
23 45 87 06
Se profil

Måske er du også interesseret i