Den Gamle By

Mad på bordet - korn

Mal mel på håndkværn og bag dit eget brød

Med dansk madhistorie i fokus, blandes madkundskab og historie i et praktisk undervisningsforløb. Eleverne lærer om korn og korns betydning i danskernes kost gennem tiden. De får lov til at prøve kræfter med at skille kornkerner fra hinanden og male rugkerner til mel på håndkværne.

Af det friskmalede mel, skal der bages sigteboller efter historisk opskrift. Mens bollerne hæver, går vi en tur rundt til museets interiører for at høre om bagning i en købstad i midten af 1800-tallet.

Eleverne får mulighed for at reflektere, diskutere og stille spørgsmål til deres oplevelser undervejs i forløbet. De boller de har bagt, får eleverne naturligvis også med hjem.

Undervisningsmateriale med lærervejledning, baggrundsmateriale, forslag til forberedelse og efterbearbejdning af museumsbesøget sendes til læreren i god tid inden forløbet pr. mail.

Klassen skal gerne på forhånd have gennemgået materialet, så de fagligt får mest muligt ud af besøget.

korn
Mad på bordet - korn
Foto

Kommunikation

©

Den Gamle By

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
1300 kr.
Yderligere priser:
Afvikles ikke i juleperioden fra d. 18. november til 20. december
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Historie, Madkundskab
Læringsmål:
Eleven kan relatere ændringer i hverdag og livsvilkår over tid
til eget liv.
Eleven kan sammenligne
væsentlige træk ved
historiske perioder

Eleven kan fortælle om,
hvordan mennesker er
påvirket af og bruger historie.
Eleven kan forklare samspil
mellem fortid, nutid og
fremtid.
Følgende færdigheds- og vidensmål vil være relevante at arbejde med i forbindelse med
forløbet ”Mad på bordet – korn”:

Kronologi og sammenhæng, Livsgrundlag og produktion
Historiebrug Historiske scenarier
Historisk bevidsthed

Se alle tilbud fra: