Rudersdal Museer - Vedbækfundene

Mød stenalderjægerne fra Vedbæk

For 7000 år siden blev et nyfødt barn gravlagt på en svanevinge ved siden af sin mor. Se de enestående grave fra det jægerfolk, som levede i Vedbæk i den sidste del af jægerstenalderen. Vedbækfundene er børnenes museum. Her er jægerfolkets 7000 år gamle våben og redskaber udstillet sammen med rekonstruktioner, som må røres og mærkes.

Undervisningen foregår i Vedbækfundenes udstillinger, inden museet åbner for andre gæster.  Undervisningsforløbet giver eleverne historisk bevidsthed, en forståelse af tid og landskabets udvikling fra koldt arktisk klima til det varme tempererede, som jægerfolket levede i. Eleverne får vist jægerfolkets våben og redskaber. I dialog med børnene og med udgangspunkt i de arkæologiske fund af grave og redskaber fra Vedbæk kommer børnene helt tæt på livet i den sidste del af jægerstenalderen. Efter undervisningsforløbet går børnene med opgaver sammen to og to på jagt i museets urskov og finder på egen hånd viden om jægerstenalderen. Til sidst er der mulighed for at skyde med bue og pil udenfor.
Tag madpakker med.
Varighed: 2,5 timer.
Max en klasse med 30 børn.
Kontakt Vedbækfundene tirsdag-fredag kl. 12-16 på telefon 45 80 63 63 for oplysninger og for bestilling af undervisningsforløb
Vi kan modtage klassen i mindre hold, hvis I har brug for det. 

 

Kvinden med barnet på svanevingen
For 7000 år siden blev et nyfødt barn gravlagt på en svanevinge ved siden af en ung kvinde
Foto

Anne Birgitte Gurlev

©

Vedbækfundene, Rudersdal Museer

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
300 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Fag:
Historie
Læringsmål:
Eleverne tilegner sig viden om jægerstenalderen med de arkæologiske fund - redskaber, knogler fra dyr og mennesker som kilder. Hvad kan jægerfolkets grave fortælle om livet for 7000 år siden?