Tag børnehaven med på tur til jægerstenalderen
Vedbækfundene tilbyder undervisning til børnehaver. Bestil f.eks. et undervisningsforløb til de store børn, som skal starte i skole. Vi tilpasser niveauet i omvisningen til børnenes alder. Undervisningsforløbet foregår uden for museets åbningstid om formiddagen, så I har museet helt for jer selv.
Undervisningen for børnehaver er dialogbaseret. Vi møder børnene der, hvor de er, og giver plads til børnenes spørgsmål. Vi taler med børnene om, hvordan det var at leve for ca. 7.000 år siden. Hvordan fik stenalderjægerne mad, og hvilke dyr levede i Vedbæk for 7.000 år siden? Hvordan lavede stenalderjægerne våben og redskaber, så de kunne skaffe sig mad? Vi taler også om, hvordan fund af våben og redskaber kan give os viden om fortiden. Og hvordan skeletterne i deres grave kan fortælle os en hel masse, når vi som arkæologer undersøger dem.
Besøget understøtter de æstetiske læreprocesser og aktiverer børnenes sanser. Undervisningsforløbet giver børnene en forståelse af tidligere tiders liv, hvor hverdagen var helt anderledes end i vore dage. Vi tager forskellige stenalderredskaber og dyreskind frem, som børnene kan få lov til at røre ved, og taler om, hvad stenalderjægerne brugte redskaberne og dyrene til. Og vi har stenalderskrald, som børnene kan lugte til. Efter undervisningen går børnene på egen hånd eller i grupper på jagt med en opgave i museets urskov.
Tag madpakker med. Det er muligt at spise sin medbragte mad i Vedbækfundenes forrum eller i haven udenfor. Uden for museet ligger en stenlabyrint, som kan benyttes i forbindelse med besøget.
Vi slutter besøget af med bueskydning på gårdspladsen udenfor. Vi skyder med ikkefarlige rollespilspile med skumgummidupper. Vi hjælper børnene med at få sendt pilene af sted.
Et undervisningsforløb starter typisk kl. 10.00 og varer ca. 2 1/2 time inklusiv frokostpause.
