Børns Vilkår

Vores Klassefællesskab

Elevworkshop om klassefællesskaber og mobning i skolen. Udbydes til indskoling, mellemtrin og udskoling, hvor indholdet af workshoppen varierer.

Sæt fællesskabet på skoleskemaet. ‘Vores klassefællesskab’ stiller skarpt på klassefællesskab og trivsel – både når det er trygt og rart at være sammen, og når det kan være svært og udfordrende. 

Workshoppen er differentieret til indskoling, mellemtrin og udskoling. Elevernes stemmer og gode ideer til handlinger og løsninger er bærende i alle tre workshops. Gennem dialog og øvelser inddrages eleverne i at udvikle konkrete ideer til, hvordan man kan være med til at skabe et trygt fællesskab og sammenhold i klassen, og hvordan de voksne kan hjælpe godt på vej. Det sker gennem film og cases fra BørneTelefonen. På den måde bringes klassens aktuelle situation ikke i spil. Læreren får efterfølgende tilsendt et opfølgende undervisningsmateriale, som giver anledning til at fortsætte den gode proces og bringe samtalerne tættere på klassens eget fællesskab.

Formålet med workshoppen er at igangsætte refleksioner og aktiviteter, der skærper elevernes fokus på og handlemuligheder i forhold til at styrke trivslen og fremme positive og trygge fællesskaber i klassen og på skolen.  

Du kan sammen med din klasse fortsætte de gode samtaler efter Børn Vilkårs besøg. Efter besøget modtager du et opfølgende undervisningsmateriale.  

 

OBS. For Vores rettigheder, Vores digitale fællesskaber og Vores klassefællesskab justerer vi således, at vi giver en ’mængderabat’, hvis visse betingelser er opfyldt.

- En vil stadig koste 1.700,-

- To vil samlet koste 3.000,- *

- Tre vil samlet koste 3.750,- *

*Betingelsen er, at man booker de pågældende workshops i samme bestilling/booking og de er til afholdelse samme dag.

Vores Klassetrivsel

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
1700 kr.
Yderligere priser:
Medlemspris: 1.200 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Køn, krop og seksualitet, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab - Sundhed og trivsel
Fag:
Dansk, Samfundsfag, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Læringsmål:
- Har kendskab til, hvorfor der kan opstå mobning i skolen.
- Kan samtale om fællesskaber og trivsel i skolen.
- Kan udvikle ideer og handlemuligheder ift., hvad man kan gøre for at forebygge mobning og fremme trivsel i klassen og på skolen.