Christiansø
Besøg Danmarks østligste øgruppe
Lær om Naturpark Christiansøs unikke natur, kultur og historie sammen med vores naturvejleder
På de to beboede øer Christiansø og Frederiksø, der er en del af øgruppen Ertholmene i Naturpark Christiansø, finder I lille øsamfund, som det er oplagt at besøge på enten en dagstur eller med overnatning. For eksempel som en del af en lejrskole på Bornholm.
Øerne er i dag et lille, levende samfund med lige under 100 beboere, en lille skole, en lille købmand, et lille bibliotek og alt, hvad der ellers hører til et fungerende samfund. Blot i miniformat. Historisk har øerne en helt anden og dyster fortælling som søfæstning med straffefanger og sørøvere, indtil søfæstningen blev lukket i 1855, hvorefter øerne transformeredes til et fredeligt fiskersamfund. I dag er fiskeriet historie, og øerne lever af mindre erhvervsdrivende og de mange tusinde besøgende, der gæster øerne forår, sommer og efterår.
På en dagstur har I tre timer på de smukke øer, hvilket er god tid til at nyde og opleve øernes unikke historie og natur. Med en overnatning eller to har I mulighed for at dykke dybere ned og opleve øernes stille liv og smukke natur – også efter at den sidste båd med turister er sejlet retur til Bornholm.
Book et undervisningsforløb med vores naturvejleder
Under jeres ophold har I mulighed for at booke et undervisningsforløb med Naturpark Christiansøs naturvejleder. Et undervisningsforløb med vores naturvejleder varer 1-1,5 time og har fokus på enten fuglelivet på øerne, hvor Christiansøs Naturvidenskabelige Feltstation hvert år ringmærker tusindvis af trækfugle, eller på øernes historie i et børneperspektiv.
Overnatter I på øerne, har vores naturvejleder også aktiviteter, som I kan lave i de mørke timer.
Naturpark Christiansø har en unik blanding af gammel kulturarv fra tiden som søfæstning og smuk, unik natur med sjøldne planter og dyr. Undervisningen tager udgangspunkt i kultur, historie og natur, der er helt særegen for øerne. Samtidig bor og lever vi på øerne, og vi får som oftest mange gode snakke med eleverne om, hvordan det er at bo i så lille et samfund, på så lille en isoleret ø midt i Østersøen.