Københavns Befæstning - Kastrup Fort
Kastrupfortet er en del af Københavns Befæstning og var dengang et søfort, som skulle forsvare København fra søsiden. Fortet blev opført i 1888 og var bemandet med soldater under 1. verdenskrig.
På Kastrupfortet kan man mærke den friske luft fra vandet og hvis man tager trappen til toppen af kasematterne har man et smukt udsyn ind over København og hele vejen til Sverige.
Elever skal bevæge sig rundt på det store fort, hvor de hovedsaligt skal være udendørs, men vi åbner også op til kasematterne, hvor eleverne skal løse forskellige opgaver og opleve kulden og mørket og uvisheden på egen krop
Alt i alt - noget helt andet end et klasselokale og et fantastisk sted at blive undervist!
Velkommen til en skoletjeneste, der tager afsæt i oplevelse før oplysning med undervisningsforløb, der har fysisk bevægelse og nysgerrighed som drivkraft. I Skoletjenesten Københavns Befæstning konkretiserer vi fortiden, når eleverne går på opdagelse med lommelygter, løser hemmelige missioner og finder historiske spor, der kan bruges i en bred vifte af fag – fra dansk og matematik til samfundsfag og natur/teknik.
Det læringsteoretiske udgangspunkt i Skoletjenesten Københavns Befæstning er socialkonstruktivistisk, hvor al undervisning er dialogisk, og tager afsæt i elevernes egen livsverden og deres tanker om fortid, nutid og fremtid.
Vi arbejder bl.a. med rollespil og undersøgende/problembaserede metoder, og vi rammesætter historiske værksteder og historisk rekonstruktion
Vi vurderer, at de bedste rammer for læring bliver skabt, når eleverne får mulighed for at bruge rum og krop aktivt i undervisningen, og når de er i dialog med de historiske genstande og hinanden. Indlevelse og nysgerrighed er kernebegreber.
Vi ser også meget gerne specialklasser på befæstningen og man er velkommen til at kontakte os for at høre mere om mulighederne.
Man kan altid kontakte os, hvis man vil høre mere om undervisningen eller har en særlig forespørgsel
Et undervisningsforløb på befæstningen giver eleverne en oplevelse, der både er forankret i høj faglighed og samtidig er så konkret, at eleverne får en fornemmelse af selv at være en del af historien. Når eleverne bevæger sig rundt på vores lokationer mærker de historien, kulden, vinden og tiden på egen krop.
Alle undervisningsforløb understøtter Fælles Mål, og har tilknyttede opgaver, der kan arbejdes med før og efter besøget på befæstningen.
Skoletjenesten Københavns Befæstning arbejder ud fra fire undervisningsdogmer:
- Oplevelse før oplysning
- Historien er fysisk
- Læring gennem fysisk bevægelse
- Samarbejde
Skoletjenesten Københavns Befæstning har mange forskellige lokationer og derfor en bred vifte af historier at fortælle.
Hos os kan man arbejde med bl.a. 1. verdenskrig, 2. verdenskrig og Kold Krig.
