Kulturmuseum Øst - Skoletjenesten Østsjællands Museum

Kulturmuseum Øst - Skoletjenesten Østsjællands Museum

Vores sted

Kulturmuseum Øst har til huse i Det Gamle Rådhus i Faxe. Museet er en del af Østsjællands Museum, som ud over Kulturmuseum Øst også består af Geomuseum Faxe og Koldkrigsmuseum Stevnsfort.

Kulturmuseum Øst er lokalt forankret og breder perspektivet ud derfra. I vores museumsbygning viser vi udstillinger med udgangspunkt i den lokale historie og forbinder den til de større sammenhænge. Ved at gå på opdagelse i fortiden, kan vi bedre forstå den tid, vi selv lever i. Både store samfundsbegivenheder og det nære dagligliv, kan fortælle historier om det, der har været før os selv. På den måde kan vi blive klogere på vores eget liv.

Vi arbejder med genstande og emner fra år 1536 og frem til i dag. Vi indsamler, formidler, registrerer, bevarer og forsker i historier og genstande fra vores lokalområde som er Faxe og Stevns, til gavn for andre interesserede. Gennem vores arbejde som statsanerkendt museum, sikrer vi, at vores fælles kulturarv bevares for eftertiden.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Undervisning på Kulturmuseum Øst skaber rum for, at elever finder historiske perspektiver på deres eget liv og i samfundsrelevante udfordringer. Det historiske omdrejningspunkt for undervisningen er, at skabe fortællinger om hverdagsliv, arbejdsliv og demokrati, der understøtter og styrker elevers oplevelse af handlemuligheder i forhold til at påvirke deres eget liv, egen samtid og fremtid. 

Vores undervisningsforløb foregår sjældent indenfor museets fire vægge, men derimod ude i de unikke kulturmiljøer der findes i området. I øjeblikket har vi skræddersyet et undervisningsforløb til havnen i Faxe Ladeplads, med titlen DANMARKS KALKHAVN. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Undervisningen på Kulturmuseum Øst udvikles i tæt samarbejde med elever, lærere og samarbejdspartnere og understøtter den formålsorienterede undervisning og de til enhver tid gældende lære- og læseplaner for grundskole og ungdomsuddannelser. Målet med undervisningen er at styrke elevernes indsigt i hverdagsliv, arbejdsliv og demokrati og deres historiske og samfundsmæssige bevidsthed. Vi glæder os til at tage imod jer. Velkommen til Kulturmuseum Øst. 

Jagten efter mikrofossiler foregår med mikroskop

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

56 50 28 06

Kontakt:

Tina Farø Jakobsen
Yderligere information:

Telefontid alle hverdage mellem kl. 9.00 – 14.00. Vi hjælper gerne med at planlægge jeres besøg.