Kunsthal Kongegaarden

Kunsthal Kongegaarden

Vores sted

Kunsthal Kongegaarden er en kunsthal, der ligger i hjertet af Korsør. Det er det eneste sted, man kan se kunst i Slagelse Kommune. Det er samtidskunst, der er produceret til Kunsthal Kongegaarden, så det er ofte helt nye værker, der forholder sig til hele Vestsjælland, Korsør og Kongegaarden.

Det er vores opgave at vise denne kunst for borgere i både Slagelse Kommune, men også fra hele Sjælland. På Kunsthal Kongegaarden vil vi gerne udbrede samtidskunsten, så vi kan få en stærkere næstegeneration, der har nemmere ved at forholde sig til samtidskunst og opleve at kunsten vil dem noget.

Derudover er Kunsthal Kongegaarden aktuelt ejere af et 275 kvadratmeter stort industrielt rum, som engang tjente som en del af det ikoniske glasværk i Korsør. Dette rum er en overvældende oase af rå skønhed og historisk arv. Placeret kun 500 meter fra selve kunsthallen, udgør det en unik og fascinerende kontrast til den klassiske arkitektur i hovedbygningen. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vores undervisningsmetoder i Kunsthal Kongegaarden er dialogbaseret, hvor eleverne ikke blot er passive observatører, men aktive deltagere i den kreative proces. Vores mål er at facilitere en læringsoplevelse, hvor eleverne ikke kun ser kunstværkerne, men også oplever dem, diskuterer dem og reflekterer over de kunstneriske udtryk, der er en integreret del af deres egen tid og kulturelle kontekst.

Vi tror på, at kunstundervisning skal være en dynamisk proces, hvor eleverne opfordres til at udforske, stille spørgsmål og forholde sig til kunsten på personlige og følelsesmæssige niveauer. Gennem dialogbaseret undervisning tilskynder vi eleverne til at dele deres tanker, ideer og perspektiver, hvilket skaber en berigende læringsoplevelse. Vores undervisning er således en bro mellem kunstværker og eleverne, hvor de får mulighed for at engagere sig dybt i den aktuelle kunstscene og de kunstneriske udtryk, der præger deres egen tid og identitet.

Udover vores dialogbaserede undervisning har vi også en stærk forpligtelse til at anvende multimodale undervisningsdesigns for at berige elevernes læringsoplevelse. Multimodal undervisning betyder, at vi integrerer forskellige former for medier, teknologi og læringsressourcer for at tilbyde en mere nuanceret og engagerende læringsoplevelse. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Kunsthal Kongegaarden tilbyder en læringsoplevelse, der går ud over kunstværkerne, og som faciliteres af kompetente formidlere. Vores erfarne undervisere guider børn og unge til at udforske, tænke kritisk og udtrykke sig kreativt. Disse færdigheder og kompetencer, som eleverne erhverver sig gennem vores undervisningsdesigns, er ikke kun værdifulde i forhold til kunst, men også af afgørende betydning for deres generelle personlige og akademiske udvikling.

Her ses Kunsthal Kongegaarden.
Foto

Kunsthal Kongegaarden

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Henrik Broch-Lips
2236 4127