CLAY Keramikmuseum Danmark

CLAY Keramikmuseum Danmark

Vores sted

CLAY er et levende samtidsmuseum og Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. For os drejer det sig om at vise, at keramik er en kunstart, som hele tiden er i bevægelse – som det Middelfart-ler, udstillingerne under jorden bogstaveligt talt er omgivet af.

Museet fortæller med arven fra de store porcelænsfabrikker Den kgl. Porcelænsfabrik og Bing & Grøndahl om 250 års dansk design og kulturhistorie. Vi viser desuden hvert år en række særudstillinger af både dansk og international keramik af høj, kunstnerisk kvalitet.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

At møde kunst og kulturhistorie i 'virkeligheden' er en stor oplevelse. Hvert år lægger et stort antal skoleklasser vejen forbi CLAY Keramikmuseum Danmark for at anvende museet som læringsrum. Vi lægger vægt på varierede undervisningsformer og aktiv elevdeltagelse. Vi har gode erfaringer med at lade mødet med og samtalen om kunst og keramikken være omdrejningspunkt for læring.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Eleverne får et sanseligt møde med kunsten og designet, og oplever hvad ler egentlig er.

Eleverne lærer at se og sanse, at analysere og fortolke. De lærer at stole på egen fantasi og intuition.

 

skoletjenesten undervisningstilbud CLAY Keramikmuseum Danmark
CLAY Keramikmuseum Danmark - oplevelser med keramik

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

24 97 43 22

Kontakt:

Museumsinspektør Christina Rauh Oxbøll
30 30 10 55
Yderligere information:

Omvisninger for skoler bliver afholdt af museets faglige personale og varer ca. 1½ time. Omvisninger kan bookes onsdage til fredage kl. 9-15.

Alle grupper bedes melde deres besøg før ankomst, således at besøg af flere klasser/grupper kan koordineres og dermed sikre alle den bedste oplevelse.

Skolerne er velkomne til at spise madpakker i museets smukke skulpturpark.