KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Den usynlige by med Gordon Matta-Clark

Leder du efter udendørs undervisning? Tag eleverne med på fotoopdagelse på Refshaleøen med inspiration fra kunstneren Gordon Matta-Clark.

I foråret 2020 præsenterede KØS den første retrospektive danske udstilling med kunstneren Gordon Matta-Clark, der, med sine ikoniske kunstprojekter i 1970’erne, gentænkte arkitekturen og det urbane rum. Mellem murbrokker, nedslidte facader og forladte bygninger anvendte han kameraet til at finde historier om byen og dens mennesker.

I undervisningsforløbet vil klassen stifte bekendtskab med kunstnerens projekter og praksis, og inspireret af hans motivverden og fotografiske undersøgelser inviteres eleverne til at tage på foto-opdagelse i byens rum.

Formålet med forløbet er at give eleverne visuelle kompetencer, fortrolighed med fotografiet og en udvidet forståelse af, hvad byrum er – set gennem Gordon Matta-Clarks særlige, kunstneriske optik.

Inden forløbet skal eleverne som forberedelse løse opgaverne, der står beskrevet i lærerguiden, som du kan downloade nedenfor. 

Forløbet starter på Refshaleøen, hvor klassen møder en KØS-underviser. Tid og sted aftales nærmere med Undervisnings og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen, san@koes.dk, 31 56 11 11.

Forløbet er udviklet i samarbejde med fotograf Marine Gastineau fra Turning Tables.

Elever på foto-opdagelse på Refshaleøen i København
©

KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Dansk, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleverne kan arbejde med æstetiske, skabende og kollektive processer samt analysere og anvende en specifik kunstners metoder og ”blik” på verden.

Eleverne kan arbejde med at omsætte sansninger til æstetiske udtryk i form af fotografier, og de kan sætte ord på æstetiske oplevelser.