Papirmuseet

Fabriksvandring for grundskolen

Kom med Papirmuseet på fabriksvandring i området ”Papirfabrikken” i Silkeborg. Bliv klogere på historien om Silkeborg Papirfabrik og Silkeborg bys opståen – to ting, der går hånd i hånd.

Det startede med en vandmølle, en faldefærdig gård og 23 indbyggere – Silkeborg lå øde hen. Men så i 1844 kom en mand med store visioner til byen fra København. Manden hed Michael Drewsen, og han opførte en papirfabrik med en topmoderne papirmaskine. Inden for kort tid voksede byen sig større og større.

Papirfabrikken lukkede i år 2000 og er nu et område med beboelse, erhverv og kulturliv. Mange af de gamle bygninger er bevaret, og den oprindelige atmosfære er der stadig. På en vandring i området vil eleverne få viden om papirfremstilling på Silkeborg Papirfabrik og indblik i, hvordan Silkeborg by er opstået og har udviklet sig. Vandringen tager udgangspunkt i fabrikkens beliggenhed ved Gudenåen og de forskellige bygningers funktioner før og nu.

Formidlingen sker i øjenhøjde og tilpasses det enkelte klassetrin.

Papirfabrikken
Papirfabrikken

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
250 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Geografi - Perspektivering, Historie - Kronologi og sammenhæng, Modersmålsundervisning - Kultur og samfund, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Geografi, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleven opnår viden om Silkeborg Papirfabrik og dens industrihistorie.

Eleven opnår viden om Silkeborg bys opståen.

Eleven oplever området og atmosfæren ved byens unikke kulturarv.