O - Overgaden

Hvad er samtidskunst?

Samtidskunst er ikke bare til pynt, men til debat, provokation og refleksion. Med sit væld af nye typer af billeder, der overraskelser og hele tiden udvider, hvordan vi ser på verden, inviterer kunsten os til samtale og diskussion. – O – Overgaden

Hvis I vil se den allernyeste kunst og udstillinger af morgendagens kunstneriske stjerner, er O – Overgaden på Christianshavn et rigtig godt sted at starte. Året rundt har Overgaden store soloudstillinger af unge kunstnere, der giver indblik i de nyeste kunstneriske udtryk, temaer, materialer og medier. Her vil I ofte møde kunst, der har noget på hjerte og blander sig i samfundsdebatten – og derfor er kunsthallen også et godt sted at tage nogle af de samtaler, som optager den næste generation.

Guidet af O – Overgadens undervisere, med alderstilpasset dialog, mundtlige øvelser og skitsetegning, vil I få samtidskunsten ind under huden – og gå fra kunsthallen meget klogere på, hvad begrebet samtidskunst egentlig dækker over.

Jeres undervisningsbesøg

Undervisningen tilpasses alderstrin og fag og foregår i udstillingen med dialog, mundtlige øvelser og skitsetegning. Vi tager udgangspunkt i de to aktuelle udstillinger i samtalen om, hvad samtidskunsten og kunstneren er, kan og vil.

I er også altid velkomne til at besøge O – Overgaden på egen hånd: Husk, at denne kunsthal som noget helt særligt har fri entre.

Kort om samtidskunsten

Samtidskunsten arbejder i mange forskellige medier og materialer og udfordrer vores opfattelse af, hvad kunst er og kan være. Tit opstår samtidskunsten i hybridformer. Den kan kombinerer alt fra skulptur, maleri og tegning til video, lyd, computerprint, fundne genstande, man kender fra sit eget hjem eller naturen, musikperformance, dans og forskellige optrædener, plakater ude i byen, forskning eller måske endda mad. Kunstbegreberne forandres og udvides hele tiden, og det samme gør de emner og samtaler, kunstnerne sætter fokus på. O – Overgaden har bl.a. i disse år unge udstillere i huset, der laver kunst om racisme, psykiske sygdomme, kønsidentitet og diskriminerende festkulturer.

På den måde er den unge samtidskunst ofte fyldt af højaktuelle temaer – serveret på underfundige, provokerende og sanselige måder.

Panteha Abareshi er selv unge kørestolsbruger og laver kunst, der sætter fokus på det, at leve med en handicappet krop. Her ses værket: "GOOD CRIPLE" fra 2023, lavet af en førstehjælpsdukke med hospitalsslanger i munden. På dens brystkasse står: GOOD CRIPLE med store bogstaver.
Panteha Abareshi er selv unge kørestolsbruger og laver kunst, der sætter fokus på det, at leve med en handicappet krop. Her ses værket: "GOOD CRIPLE", 2023.
Foto

Daniel Vincent Hansen

©

Panteha Abereshi

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
600 kr.
Yderligere priser:
Kontakt os hvis I er interesserede i et længere forløb.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
HF, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Dansk, Samfundsfag
Læringsmål:
Målet med forløbet er at vække elevernes nysgerrighed, sanser og evne til at undres. Vi ønsker at give eleverne lyst til og mod på at tilgå samtidskunst, stille spørgsmål og reflektere i fællesskab. Ved at gå rundt i udstillinger og skifte mellem dialogformer, mundtlige øvelser og skitseøvelser sigter vi mod en varieret, fængende og kropslig undervisning.

Se alle tilbud fra: