Museum Mors

Kapløbet om de skjulte våben

På Støberimuseet er det muligt at benytte sig af et EscapeRoom-inspireret forløb for overbygningen: Kapløbet om de skjulte våben, i forbindelse med et besøg på museet.

Under anden Verdens Krig skete 10% af alle våbennedkastninger over Mors. Nogle af våbnene blev skjult på Morsø Jernstøberi. Det er denne fortælling forløbet tager udgangspunkt i. Her skal eleverne i op til fire grupper på jagt efter oplysninger der kan åbne hængelåsen på våbenkassen inden nazisterne får fat på dem. Det afhænger af dem!

I forbindelse med et besøg på Støberimuseet hvor I har mulighed for, at benytte jer af vores forløb: Kapløbet om de skjulte våben. Der er fire forskellige spor at følge - ingen af opgaverne gå igen i sporene og eleverne skal rundt til forskellige ansattes arbejdspladser og genstande for at løse opgaverne, der skal føre dem til koden på hængelåsen på våbenkassen. 

Oplægget lyder som følgende:

Giv agt! 

Året er 1944. Danmark er besat. På N.A. Christensen Jernstøberi - bedre kendt under navnet: ”Morsø Jernstøberi” - arbejder lederen af modstandsbevægelsen på Mors. Han er arkitekt og hedder Constantin Sørensen. Kun de mest betroede véd, at der gemmes våben på støberiet. Våben som er blevet kastet ned over Mors. Mange våben kommer videre ud i hele Danmark forklædt i kasser fra støberiet.

Nu til jeres opgave:

Knud Hansen er blevet nødt til at gå under jorden. Nazisterne er på sporet af ham. Han har skjult våben på støberiet. De må ikke falde i de forkerte hænder. I skal hjælpe modstandsbevægelsen med at finde kassen med våben. Ingen måtte kende hele sandheden, hvis de skulle blive taget af nazisterne. Derfor skal I samle oplysninger fra flere steder for at nå i mål. Vælg én af tavlerne, tag en lygte med. Se, hvor det fører jer hen.

Det afhænger af jer! 

Koncentration om at finde oplysninger og knække koden
Koncentration om at finde frem til koden til våbenkassen
Foto

Museum Mors

©

Museum Mors

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
50 min.
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Ønsker I rundvisning eller forløb, kan I se priserne under Skoleformidling.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleverne ser, at vi alle er historieskabende.

Kan formulere betydningen af industrisamfundet med et før og efter.

Får indblik i en virksomheds betydning for omgivelserne på godt og ondt.

Se alle tilbud fra: