Kongernes Samling - Amalienborg

Kongelig gæk (dagtilbud)

Højtidens mange sjove traditioner og spændende historier bliver udfoldet for børnene i vores kongelige påskeaktivitet. Påskedagene står i hyggens og historiens tegn på Amalienborg. Her inviterer vi børnene med rundt på museet og fortæller om kongelige, folkelige og religiøse påsketraditioner med udgangspunkt i de kongeliges værelser. I den sidste del af forløbet kan I være kreative og lave gækkebreve med fin pynt, mens I hører H.C. Andersens digt "En sommergæk".

H.C. Andersen havde sin vante gang på Amalienborg. I 1872 forærede han en lineal med påklistrede papirklip og inskription til Christian 9. Den kan ses i museets udstilling og danner sammen med gamle gækkebrevshistorier baggrund for gækkebrevsværkstedet.

Børnene bliver også klogere på den kongelige påskeægstradition. De kommer bl.a. til at høre om Dronning Margrethes påsketradition og ikke mindst om prinsesse Dagmar, der senere blev zarina af Rusland og modtog verdens nok mest berømte påskeæg – de fornemme Fabergé-æg – af sin mand, zar Alexander. Hvert år udformede den berømte guldsmed et nyt æg med en overraskelse til zarinaen. Inspirationen til æggene kom sandsynligvis fra et helt særligt guldæg i museets samling. Det indeholder nemlig sin egen lille overraskelse: en diamantbesat høne. Der er umiddelbart langt til vores påskeægstradition i dag, men konceptet med overraskelsen er helt den samme, som dengang zarinaen fik sine påskeæg, selvom den i dag oftest smager mere af chokolade end guld og diamanter...

Forløbet kan bookes ved at kontakte bookingafdelingen. Send en mail til booking@kosa.dk, eller ring til 33 18 60 55. Her bedes du oplyse følgende:

  • Ønsket dato for forløbet (gerne flere datoer)
  • Navn og postadresse på institutionen
  • Pædagogens navn og mobiltelefonnummer
  • Alderstrin
  • Antal børn og voksne

Bemærk venligst, at forløbet er gratis for københavnske daginstitutioner. 

Lav dit eget gækkebrev.
Foto

Frida Gregersen

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
475 kr.
Yderligere priser:
Forløbet er gratis for københavnske daginstitutioner. Kontakt venligst bookingen og hør nærmere om muligheden.
Max deltagere:
14 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
Læringsmål:
Børnene får erfaring med at være på museum.

Børnene deltager aktivt i samtale ved at veksle mellem at lytte og at ytre sig.

Børnene udtrykker sig kreativt og gør brug af deres fantasi.

Børnene får erfaringer med at anvende forskellige materialer og redskaber.