MADLAVNING I VIKINGERNES KØKKEN
Indholdet af besøget aftales på forhånd med læreren og tager udgangspunkt i elevernes niveau. Vi forventer, at min. 2 lærere deltager i besøget og understøtter eleverne gennem aktiv deltagelse.
I modtages af en viking på Vikingegården, og mens I sidder omkring bålet, gennemgås dagens arbejde. Der fortælles om vikingernes dagligdag, madens tilberedning og råvarerne, om tro/overtro i forbindelse med måltider og om, hvor vi ved det fra (kilder). Derefter opdeles klassen i mindre grupper, som hver står for en del af måltidet. Der skal gruttes mel, laves dej og bages fladbrød, der skal piskes smør og laves kærnemælksost, og der skal tilberedes en kogeret af kød, korn, grøntsager og indsamlede urter. Maden laves over bål udendørs eller i langhuset. Når maden er færdig, mødes alle igen rundt om bålet til spisning. Efter måltidet skal I selv rydde op, og jeres opvask foregår ved det moderne besøgscenter, hvor vi har varmt vand.
I får madopskrifterne med hjem.
Vi arbejder både ude og inde ved bål, så husk praktisk påklædning.
