OFF - Odense International Film Festival

Med OFF og Skolen I Biografen (MSIB) – ungdomsuddannelser

Siden 2017 har OFF – Odense International Film Festival været en del af Det Danske Filminstituts landsdækkende skolebioordning Med Skolen I Biografen (MSIB) og leveret kortfilmspakker til unge biografgængere under projekttitlen Med OFF & Skolen i Biografen.

Med OFF & Skolen i Biografen er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Kulturregion Fyn, lokale biografer, Center for Undervisningsmidler og OFF - Odense International Film Festival. Den nye sæson af MSIB indeholder kortfilmspakken "Unge stemmer", der vises i skoleåret 2022/23. Til alle kortfilm er der udarbejdet undervisningsmateriale, der er gratis at hente og anvende.

MSIB

Skolebioordningen Med Skolen I Biografen (MSIB) kunne i 2019 fejre 20-årsjubilæum og omfatter i dag cirka 120 biografer, 80% af landets kommuner og har 260.000 årlige deltagere.

Ambitionen er at give skolen langt bedre vilkår for at bruge biografen som klasseværelse og kvalificere filmundervisningen i skolen ved at bringe en lang række kvalitetsfilm fra hele verden til danske skoleelever – og give dem mulighed for at se filmene i den lokale biograf. Og her kan de korte film noget helt særligt: Kortfilmen er en genre, der tager publikum vidt omkring på ganske kort tid. Med sin intense fortælleform og den korte spilletid er kortfilmen som skabt til brug i undervisningen og et medie, der egner sig fantastisk til at sætte vigtige emner på dagsordenen i klasselokalet. Filmformatet er kort, men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

Kortfilmpakkerne præsenteres som en del af en Med Skolen i biografen sæson i biografen, men en stor del af filmene samt al undervisningsmaterialet ligger tilgængeligt på filmfestival.dk og hos Filmcentralen. 

Billetter til aktuelle filmpakker kan bookes på Center for Undervisningsmidlers hjemmeside.

UNGE STEMMER

KORTFILMSPAKKE

MED OFF & SKOLEN I BIOGRAFEN – skoleåret 2022/23

8.-10. klasse, gymnasiet og ungdomsuddannelserne

Filmene kommer vidt omkring, men fælles for dem er, at de på forskellig vis berører et tidspunkt i livet, hvor man har taget skridtet fra barn til voksen, men hvor der stadig er kampe, der skal kæmpes, og spørgsmål, der skal stilles, i forhold til emner som kærlighed, forældre, krop, seksualitet og venskaber.

I den franske kortfilm At Dawn tager tre studenter på en spontan sejltur i en gummibåd i et sidste forsøg på at undslippe den voksne verdens regler og forventninger, men det får skæbnesvangre følger. I dokumentaren Manifest opdager en ung kvinde, at hun ikke er helt speciel og unik, men tværtimod deler oplevelser om krop og køn med mange andre kvinder – også hendes mor og mormor. I materialets sidste film Natsværmer møder vi Kasper, en ung mand, der både har en kæreste og studerer på universitetet, men stadigvæk kredser om oplevelser fra sin barndom, som han ikke har fået sat ord på.

Filmtitler: At Dawn (Frankrig, 2018, 22 min.). Manifest (Danmark, 2019, 25 min.). Natsværmer (Danmark, 2020, 20 min.)

Pakkerne

HVEM ER JEG?

OFF – Odense International Film Festival har sammensat en kortfilmpakke med film, der fokuserer på identitet, og hvordan unge menneskers selvopfattelse naturligt påvirkes af den verden, de er del af. Filmene spænder bredt og indeholder både fiktionsfilm, dokumentar og animationsfilm og kommer fra både ind- og udland. I filmpakken ”Hvem er jeg?” møder vi forskellige fortællinger og perspektiver om identitet, køn, kærlighed, venskab og grænser og følelsen af at passe ind. Filmene har alle deltaget på OFF inden for de seneste år og egner sig til et ungt publikum, der bliver inviteret indenfor til nye, spændende verdener, som man alligevel sagtens kan spejle sig i.

Filmtitler: We are all leaving (Danmark, 2019, 28 min). Double D (Holland, 2018, 20 min). Mascot (Korea, 2019, 7 min). Ikki Illa Meint (Færøerne & Danmark, 2018, 21 min).

VERDENSMÅLENE: KORT FORTALT

OFF – Odense International Film Festival har sammensat en pakke med seks kortfilm, der er vidt forskellige, men som alle berører FN’s Verdensmål. Filmene tager udgangspunkt i flere forskellige mål, og vi kommer omkring både fattigdom, bæredygtighed, uddannelse, forbrug, ligestilling og meget mere. Vi er med, når Ashminas ensformige arbejde i Nepal bringer hende på nye tanker om fremtiden; når Danmark i en dystopisk fremtid er i krig; når en mor lærer sin modvillige datter at svømme for livet i Columbia; når mænd, kvinder og børn danser zumba, spiller bingo og kysser i krogene på krydstogt; når kampen for ligestillingen foregår i en taxa i Inden, og når drenge bliver til mænd blandt sukkermarkerne i Florida.

FilmtitlerAshmina (UK & Nepal, 2018, 16 min.). War, What If (Danmark, 2019, 5 min.). All Inclusive (Schweiz, 2018, 10 min.). Dulce (USA, 2018, 11 min.). Brother, Move On (Schweiz & Indien, 2018, 9 min.). The Rabbit Hunt (USA, 2017, 13 min.).

MADE IN EUROPE

Kortfilmspakken 'Made In Europe' henvender sig til 7.-10. klasse samt ungdomsuddannelserne. Pakken er sammensat af fem kortfilm, der er vidt forskellige, men alle har det til fælles, at de er lavet i Europa og hver især berører vigtige emner på den europæiske dagsorden. Seeren havner midt i en familiekonflikt hos en sigøjnerfamilie i Rumænien; tages tilbage til borgerkrigen i Bosnien i 1990'erne; er på campingtur med en dansk pige og en kurdisk flygtning; sidder med ved bordet, når grådigheden tager over; og får indblik i en nordisk familiesaga, hvor samtalen ikke altid flyder lige let.

FILM: The Chicken, Rain on Canvas, Dinner for Few, Written/Unwritten, Small Talk.

BEST OFF

Odense International Film Festival – OFF har sammensat en unik selektion af nogle af de bedste kortfilmsperler fra OFF17. Flere af filmene har vundet priser og er alle særligt udvalgt til et ungdomspublikum. Filmene kommer vidt omkring, men fælles er et tema om familierelationer. Vi møder en syrisk flygtning og hans søn, der forsøger at starte et nyt liv i Danmark; en finsk bondedreng, som drømmer om at få andet at spise end kartofler; en far og datter, der kæmper med et ustyrligt temperament; og en pige, der kæmper for omsorg og opmærksomhed efter at være flygtet fra en voldelig far.

FILM: Abu Adnan, Fantasy, I familie, Into the Blue.

DEM OG OS

Odense International Film Festival – OFF – har sammensat fem hårdtslående kortfilm i verdensklasse i dette program. Vi kommer vidt omkring såvel geografisk som tematisk. Fælles for filmene er et stærkt fokus på det til tider anspændte forhold mellem os og dem. Problematikken bliver anskuet fra forskellige vinkler på en fordomsfri og tankevækkende facon. Filmene omhandler emner som terrorisme, integration, krig, etnicitet og minoriteter. Formatet er kort, men effekten lang, og der er helt sikkert meget at diskutere både i og uden for klasseværelset efterfølgende.

FILM: Salvador, Vore fædres sønner, Mukwano, The way of tea, Habana

PRISVINDERE

Odense International Film Festival – OFF – har sammensat en kortfilmpakke fuld af følelser, forvirring og forandring. Filmene er med stor succes blevet vist for det unge publikum under festivalen, og har desuden vundet adskillige priser. Disse særligt ungdomsegnede kortfilm bevæger sig ind bag teenagelivet, og går på opdagelse i identitetsskabelsen og det kaos, det medfører at finde os selv. For hvem er vi egentligt, og hvordan finder vi vores plads? Vi møder kærlighed og kriser, moralske kvababbelser og komplicerede relationer. Alle fem film har ungdomslivet på sigtekornet, og igennem sjove, følsomme og hudsløs ærlige skildringer bliver det skrøbelige ungdomsliv vist frem fra forskellige og tankevækkende perspektiver.

FILM: Stutterer, Ztriwer, Lulus første gang, Suspendu, Untamed

 

Unge til OFF19
Foto

Malene Nelting

©

OFF / Malene Nelting

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Dansk, Dramatik, Engelsk, Mediefag, Samfundsfag
Læringsmål:
-