OFF - Odense International Film Festival

Med OFF og Skolen I Biografen (MSIB) – ungdomsuddannelser

Siden 2017 har OFF – Odense International Film Festival været en del af Det Danske Filminstituts landsdækkende skolebioordning Med Skolen I Biografen (MSIB) og leveret kortfilmspakker til unge biografgængere under projekttitlen Med OFF & Skolen i Biografen.

Med OFF & Skolen i Biografen er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Kulturregion Fyn, lokale biografer, Center for Undervisningsmidler og OFF - Odense International Film Festival. Den nye sæson af MSIB indeholder kortfilmspakken 'Made In Europe', der vises i efteråret 2019 og foråret 2020. Til alle kortfilm er der udarbejdet undervisningsmateriale, der er gratis at hente og anvende.

MSIB

Skolebioordningen Med Skolen I Biografen (MSIB) kan i 2019 fejre 20-årsjubilæum og omfatter i dag cirka 120 biografer, 80% af landets kommuner og har 260.000 årlige deltagere.

Ambitionen er at give skolen langt bedre vilkår for at bruge biografen som klasseværelse og kvalificere filmundervisningen i skolen ved at bringe en lang række kvalitetsfilm fra hele verden til danske skoleelever – og give dem mulighed for at se filmene i den lokale biograf. Og her kan de korte film noget helt særligt: Kortfilmen er en genre, der tager publikum vidt omkring på ganske kort tid. Med sin intense fortælleform og den korte spilletid er kortfilmen som skabt til brug i undervisningen og et medie, der egner sig fantastisk til at sætte vigtige emner på dagsordenen i klasselokalet.

Made in Europe

Kortfilmspakken 'Made In Europe' henvender sig til 7.-10. klasse samt ungdomsuddannelserne. Pakken er sammensat af fem kortfilm, der er vidt forskellige, men alle har det til fælles, at de er lavet i Europa og hver især berører vigtige emner på den europæiske dagsorden. Seeren havner midt i en familiekonflikt hos en sigøjnerfamilie i Rumænien; tages tilbage til borgerkrigen i Bosnien i 1990'erne; er på campingtur med en dansk pige og en kurdisk flygtning; sidder med ved bordet, når grådigheden tager over; og får indblik i en nordisk familiesaga, hvor samtalen ikke altid flyder lige let.

De fem kortfilm i kortfilmspakken for skoleåret 2019/20:

"Written/Unwritten" (Rumænien, 2016, 20 minutter)

"The Chicken" (Tyskland, Kroatien, 2014, 15 minutter)

"Rain on Canvas" (Danmark, 2017, 15 minutter)

"Dinner for Few" (Grækenland, 2014, 10 minutter)

"Small Talk" (Norge, 2015, 21 minutter)

Læs meget mere og find både undervisningsmateriale og klip fra de fem film og fra tidligere MSIB-pakker her: https://filmfestival.dk/med-skolen-i-biografen/

Se de fem film i deres fulde længde via Filmcentralen her: https://filmcentralen.dk/grundskolen

Book billetter til MSIB i foråret 2020 i Syd- og Sønderjylland her: https://filmcentralen.dk/grundskolen/med-skolen-i-biografen

Bemærk: I efteråret 2020 udbydes en ny kortfilmpakke på Fyn. Hold øje med siden her for opdateringer og mere information.

Unge til OFF19
Foto

Malene Nelting

©

OFF / Malene Nelting

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
18 kr.
Yderligere priser:
18 kroner per deltager per filmvisning

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Dansk, Dramatik, Engelsk, Mediefag, Samfundsfag
Læringsmål:
-