Stenaldercenter Ertebølle

Oldtidsmad – en håndgribelig odyssé i oldtidens gastronomi

Eleverne fremstiller en treretters oldtidsmenu over bål.

En formiddag med grutning, fremstilling af smør, bagning af brød, suppe, indsamling af urter, båltænding m.m. Der afsluttes med fællesspisning af de fremstillede retter i træskåle og med træskeer.

Oldtidsmad
Grutning af mel
Foto

Kim Callesen

©

Vesthimmerlands Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
400 kr.
Yderligere priser:
Prisen er ved 25 elever.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Madkundskab - Måltid og madkultur, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Historie, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne lærer at:
- finde spiselige urter
- tænde og holde et bål ved lige
- fremstille en menu fra gamle dage
- grutte mel

Se alle tilbud fra: