Fagbevægelsens Skoletjeneste

Fagbevægelsens Skoletjeneste

Vores sted

I Fagbevægelsens Skoletjeneste besøger vi folkeskoler i hele Danmark. Du bestemmer hvornår vi skal komme, og vi matcher med en underviser fra dit område.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

I Fagbevægelsens Skoletjeneste har vi et stort underviserkorps bestående af engagerede unge mennesker i alderen 20-30 år. Underviserne er uddannet til at bringe deres egen person i spil i undervisningen, og være gode rollemodeller for eleverne. Det synes vi er vigtigt, fordi det skaber et trygt læringsmiljø, hvor elever kan stille spørgsmål, og der er rum til debat og dialog.

Vi arbejder med et dialog- og forhandlingsspil som sikrer, at eleverne kommer på banen og tager aktivt stilling til de emner og problemstillinger, vi arbejder med i undervisningen. Vi underviser flersidet og elsker, når vi bliver udfordret på vores holdninger. Vi ønsker, at bidrage til unges evne til at tage aktivt stilling til deres egen situation og give dem muligheder for at handle.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

I Fagbevægelsens Skoletjeneste underviser vi i rettigheder i fritidsjob og fagforeningers rolle i det danske samfund og for den enkelte. Eleverne lærer om konkrete rettigheder, som de skal være opmærksomme på i deres fritidsjob og i fremtiden, når de bliver etableret på arbejdsmarkedet. Vi tager også samfundsbrillerne på og arbejder med begreberne i Den Danske Model. Vi bruger konkrete eksempler fra virkeligheden for at gøre det nærværende for eleverne. Det kan være lærekonflikten i 2013, konfliktvarslet for alle offentlige ansatte i 2018, DBU og spillerforeningens konflikt i 2018 eller logoførernes arbejdsnedlæggelse i 2019. Vi arbejder med begreber som arbejdsmarkedets parter, trepartsforhandlinger, strejke, lockout, lovgivning og overenskomst.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Mathias Lassen
21 60 55 17
Yderligere information:

Et typisk forløb varer halvanden time. Vi har god erfaring med at besøge valghold eller have et indslag i en projektuge. Som udgangspunkt underviser vi klassevis og ikke på store hold.