Aalborg Historiske Museum

Aalborg Historiske Museum

Vores sted

På Aalborg Historiske Museum kan du opleve hele byens historie – fra omkring år 900, da byen opstod i forbindelse med en handelsplads ved den daværende Østerå til den store industriby, der lå samme sted mere end 1000 år senere.
Museet har udstillet arkæologiske fund side om side med historiske genstande fra byens fascinerende og brogede historie. Derudover kan du som besøgende føle dig omsluttet af historien og føle dig som en renæssancekøbmand, når du træder ind i Aalborgstuen fra en aalborgensisk købmandsgård anno 1602 eller som en skoleelev fra gamle dage i den gamle skolestue.

Har klassen brug for et sted at samles, kan man booke museets mødelokale eller den gamle skolestue.

Husk at melde jeres ankomst i god tid inden besøget, så vi kan sørge for at der ikke er for mange klasser ad gangen.

Booking af museumsrundviser, lokaler og skolekasser skal også ske i god tid inden det planlagte besøg.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Et klassebesøg på Aalborg Historiske Museum kan foregå på mange måder. Man kan booke en museumsrundviser, der viser rundt i en eller flere af udstillingerne, eller tager klassen med på byvandring. Læreren kan også  selv fungere som rundviser - man er velkommen til at komme gratis ind på museet, så man kan planlægge sin klasses besøg.  

Til mange af udstillingerne kan der downloades arbejdsopgaver, som børnene kan gå rundt med i små grupper. 

Endelig er der skolekasser med originale genstande, som man kan arbejde med. Skolekasserne skal også bookes i forvejen.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Et museumsbesøg giver en ”ud-af-skolenoplevelse”, der sætter den øvrige læring i perspektiv. På museet kan man få lov til at bruge sine sanser på en anden måde end i klasselokalet. At opleve hvordan man til andre tider har gjort tingene på en anden måde er med til at sætte vores vante dagligdag i perspektiv.

 

Den gamle skolestue
Skoleelever øver den svære skråskrift i museets skolestue
©

Nordjyllands Historiske Museum