Nicolai Bio

Nicolai Bio

Vores sted

Nicolai Biograf ligger i Kolding Midtby som en del af Nicolai Komplekset, der engang var en skole (Nicolai skole), men i dag er et kulturkompleks for både børn og voksne. Der er to sale, en mindre med plads til 45 gæster og en større med plads til 81. 

I forbindelse med biografen er der en café i stueetagen, og et område på 1. salen med borde og stole, hvor det er muligt (efter aftale) at nyde medbragt mad. Man kan selvfølgelig også købe mad i caféen, som også kan serveres på 1. salen, så man sidder sammen og uforstyrret. 

Udenfor biografen ligger der en stor gård, hvor der er rig mulighed for, at børnene kan lege. 

En tur i biografen kan også kombineres med en tur i Nicolai for børn, som også ligger i kulturkomplekset. Her kan man f.eks. lave aftale om, at der faciliteres aktiviteter, som tager udgangspunkt i et emne fra filmen. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vi viser kvalitetsfilm, der giver stof til eftertanke for forskellige aldre. Nogle gange, som det f.eks. er tilfældet med Salaam Filmfestivalen, faciliteres filmen af nogle formidlere, som tager en diskussion med børnene om filmens emne. Man er også velkommen til som lærer eller pædagog at tage en snak med børnene inde i biografsalen umiddelbart før eller efter filmvisningen. Andre gange kan det være relevant at lave en aftale med Nicolai for børn, hvortil er tilknyttet børneformidlere, så man både får film og en lærerig aktivitet.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi tilbyder film, som i udgangspunktet er lærerige for børn og unge. Temaerne vil ofte være relevante for aldersgruppen og filmsproget gennemarbejdet, sådan at det sætter sig som en erfaring, der er knyttet til flere sanser. Det kan dreje sig om både dokumentar- og spillefilm 

Her sidder børn i alderen 11-14 år klar med deres forældre og søskende, lige før vi blænder op for de Stopmotionfilm, som de har produceret i ugen op til denne verdenspremiere.
Foto

Tina Klemmensen

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Kis Rauff