Odsherred Bibliotek

Odsherred Bibliotek

Vores sted

Odsherred Bibliotek er Odsherreds største kulturinstitution og vi tilbyder et fagligt velfunderet og lettilgængeligt eksternt læringsmiljø og gode undervisningsforløb for både dagtilbud og skoler i hele Odsherred. Et besøg giver eleverne faglig læringsoplevelse og et indblik i bibliotekets tilbud. 

Forløb, der udbydes på skoletjenesten.dk, foregår primært på vores to betjente filialer i Odsherred, men kan i nogle tilfælde og efter aftale også foregå på vores små lokal filialer, hvis tilbuddet egner sig til det - og så er der også flere tilbud hvor vi tilbyder at komme ud.

De to betjente filialer er:

  • Nykøbing Sj. Bibliotek, Vesterbro Torv 4, 4500 Nykøbing
  • Asnæs Bibliotek, Centervejen 91, 4550 Asnæs

De små filialer finder du i Sj.Odde, Rørvig, Egebjerg, Vig og Hørve - kontakt os for nærmere info.

Samarbejdet med folkebiblioteket er en oplagt mulighed for at besøge lokalsamfundet for både dagtilbud og skoler. Vi ønsker med vores undervisningsforløb at gøre bibliotekerne til en god og naturlig del af både barndom- og skoleliv.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Vores undervisningsforløb fokuserer på gode kulturoplevelser, introduktion til litteraturen, gode greb til informationssøgning og en ofte meget legende tilgang til læring.

Vi sætter pris på at møde børnene i øjenhøjde og at give dem en både saglig og underholdende oplevelse med hjem fra os.

Vores undervisning er tilrettelagt så den møder skoler og dagtilbuds læreplaner og samtidigt understøtter folkebibliotekets kerneværdier. Nogle forløb er designet sådan at I skal have forberedt jer sammen med børnene inden i kommer, andre så man bare kan møde op - fælles for dem alle er at vi åbne for dialog og justeringer, så det passer til netop jeres behov.

Med vores faste hyldevarer har vi valgt at dele dem ind i et årshjul, sådan at vi kan optimere vores resurser mest muligt på Odsherreds Biblioteks børneteam - men skulle du ønske at skubbe lidt planlægningen, så prøv at tage fat i os.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Hos os lærer børnene at læse, lytte og lede - og så kan de også lege.

Vi guider dem til god litteratur, spændende læringsplatforme og god informationssøgning både fysisk og digitalt.

Vi åbner døren ind til en masse gode kulturtilbud både hos os selv og andre aktører - og vi viser dem biblioteket som både læringsrum og fritidssted.

Mørkhåret pige i blå t-shirt, står i forgrunden og holder en bog over hendes hovede som en slags tag. I baggrunden kan man se reoler med bøger og møbler på et bibliotek. Solen skinner ind ad vinduerne.
Under bibliotekets tag vælter det med gode lærings - og legemuligheder
Foto

Colourbox

©

Colourbox

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

59 66 50 00

Kontakt:

Børneteamet
59 66 50 00
Yderligere information:

Hvis du ønsker at bestille lånerkort til en skoleklasse, så værd opmærksom på at vi skal have udfyldte forældregodkendelser senest 14 dage før jeres planlagte besøg. Du får godkendelsesblanketten ved at skrive til os på bornebib@odsherred.dk