Ordrupgaard

Ordrupgaard

Vores sted

 

Indgangen til museet

Inde i museets nye franske sale, tegnet af det norske arkitektfirma Snøhetta

Det oprindelige galleri fra 1918 med dansk kunst

Ordrupgaard er et statsejet kunstmuseum beliggende i grønne omgivelser nord for København. Museet rummer en af Nordeuropas betydeligste samlinger af dansk og fransk kunst fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Ordrupgaard er skabt af forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hustruen Henny i årene 1916-1918.

Med Gotfred Tvedes herskabsvilla fra 1918, tilbygningen af Zaha Hadid fra 2005, overtagelsen af Finn Juhls hus i 2008 og opførelsen af Snøhettas Himmelhaven i 2021 har museet fået en stærk arkitektonisk profil.

Siden 2013 har man kunnet opleve samtidskunst i verdensklasse i museets Kunstpark og Kunstlegeplads, der løbende udvides med nye kunstværker. 

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Undervisningen på Ordrupgaard er dialogbaseret. I planlægningen af vores forløb tager vi højde for, at eleverne kan have forskellige kompetencer og måder at lære på og tilstræber at variere forløbene mellem samtaler, korte oplæg og små øvelser.

Vores undervisere er alle studerende inden for de æstetiske eller kulturhistoriske fag med erfaring i at formidle kunst og/eller det franske sprog til børn og unge. Klassen vil blive mødt af en engageret underviser, der sammen med eleverne vil åbne op for værkernes mange spændende fortællinger og deres relevans for nutiden. 

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Omdrejningspunktet for alle undervisningsforløb på Ordrupgaard er oplevelsen af Wilhelm og Henny Hansens enestående kunstsamling i unikke arkitektoniske rammer.

På Ordrupgaard får eleverne mulighed for at komme tæt på originale værker af nogle af 1800-tallets største danske og franske kunstnere. Hos os får de en forståelse af de forskellige kunsthistoriske bevægelser og introduceres til en række forskellige indgangsvinkler og måder at gå til kunsten på. 

Vores mål er, at eleverne går herfra med gode fælles oplevelser, ny viden og en oplevelse af, at kunst kan være både tankevækkende, spændende og sjovt at beskæftige sig med.

Ordrupgaard Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Formidlingsansvarlig Signe Kristensen Stranddorf
39 96 02 83
Yderligere information:

Vores bookingpersonale sidder klar mandag og onsdag fra kl.9-15