Børnekulturhuset Fyrtøjet

Børnekulturhuset Fyrtøjet

Vores sted

Fantastiske bøger som Ringenes Herre, Harry Potter og Skammerens Datter er fulde af magiske og betagende væsner: drager, trolde, elvere, dødningeheste, troldmænd, spåkvinder, talende dyr. Vi glemmer tit, at fantasylitteratur, fantasyfilm og -spil er inspireret af gammel folketro og folkeeventyr, myter og sagn. H.C. Andersen var også stærkt inspireret af folketroen, når han digtede sine eventyr. Det gælder ikke mindst eventyret om Elverhøj; højen hvor Elverkongen holder til.

Det er dette H.C. Andersen-eventyr, Børnekulturhuset Fyrtøjet har valgt at sætte op i de smukke rammer i Nyborgladen på Møntergården. Inde i Elverhøj vil børnene finde scenografiske rum til leg, udklædning og fordybelse og på den måde få lov at træde indenfor i de underjordiskes hemmelige verden. Og samtidig blive mindet om, at vores nutidskultur har rødder i fortiden.

Fyrtøjet er et kulturhus for børn. Her får de lov at bevæge sig ind i H.C. Andersens eventyrverden gennem leg, fortælling, billedkunst og teater.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Kort om Fyrtøjet: Mandag til fredag afvikler vi forløb med børn fra skoler og forskellige institutioner. Vi indleder med historiefortælling, derpå følger den praktiske workshop og endelig er der fri leg i Fyrtøjets smukke Eventyrland. Scenografien er skabt i samarbejde med professionelle teatermalere, lysdesignere og scenografer. Den sætter rammen for leg og læringsforløb. Musik, særligt komponeret til udstillingen, lyder i baggrunden og både fortolker eventyret og inspirerer børnene i deres leg. Kostumerne til børn og voksne er af høj kvalitet. I weekender og skoleferier er huset åbent for familier og andre besøgende. De oplever også levende fortælling eller atelierworkshops og må tage hele huset i brug, røre ved alt, lege med alt.

I Elverhøj udbydes der Teaterforløb og Specialforløb for skoler og institutioner. 

Forløb for skoler og institutioner kræver ikke forberedelse. Det anbefales at eleverne venter med at læse eventyret til efter forløbet. Forløbene kan indgå i læringstemaer omkring folkeeventyr, sagn, overtro, fantasy-litteratur, mundtlighed, fortælling, drama, dans, m.v.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Børn og unge bliver i Elverhøj inviteret ind i H.C. Andersens magiske univers og er med til at skabe deres eget eventyr gennem teater og fortælling. Eleverne afprøver kreative udtryksformer gennem drama og leg.

Teater i Elverhøj
Eleverne bliver udklædt og træder ind i roller i deres eget eventyr
Foto

Mette Risager

©

Fyrtøjet, Odense Bys Museer

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

65 51 46 01

Kontakt:

Odense Bys Museers Servicesekretariat
65 51 46 01
Yderligere information:

Bestilles et undervisningsforløb ved Fyrtøjet er entreen indeholdt i prisen.